Donar laat zich overrompelen in tumultueus play-off duel tegen Heroes Den Bosch

Donar eerder dit seizoen in actie tegen Heroes
Donar eerder dit seizoen in actie tegen Heroes © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben het eerste duel in de halve finale van de play-offs (best-of-five) verloren van Heroes Den Bosch. In de Brabantse hoofdstad werd het 77-65.
Met Morgan Stilma en Mike Carlson ontbraken bij de thuisploeg vanwege blessures twee belangrijke spelers. Bij Donar stond Donte Ingram niet op het sheet en keerde Lotanna Nwogbo terug in de wedstrijdselectie. Wanneer iedereen fit is, moet er namelijk één Amerikaan reglementair buiten de wedstrijdselectie blijven.

Donar snel op achterstand

De ploeg van coach Matthew Otten keek al snel tegen een achterstand aan. Vooral met dank aan Edon Maxhuni (11 punten) en slordig balverlies van Donar, stonden de Groningers na het eerste kwart met acht punten achter (19-11). In het tweede bedrijf wist Donar het verschil weer wat kleiner te maken, waardoor het halverwege 37-34 stond. Donar was voor rust met name reboundend minder dan de thuisploeg. Heroes-coach Erik Braal kreeg een minuut voor de pauze nog een technische fout.

Tumult en frustratie

Het beeld van de wedstrijd veranderde niet. De thuisploeg was veel agressiever, behield steeds de voorsprong en stond na drie kwarten met 60-51 voor. Donte Thomas kreeg anderhalve minuut voor tijd na een opstootje nog een onsportieve fout en een technische fout, waardoor hij de zaal moest verlaten met een diskwalificerende fout. Een gefrustreerd Donar kon het tij niet meer keren.

Topscorers

Amanze Egekeze was topscorer aan de kant van Donar met twaalf punten. Edon Maxhuni was de grote plaaggeest voor de Groningers. De Finse spelverdeler van Heroes maakte 22 punten.

Tweede duel live bij RTV Noord

Het volgende duel is donderdagavond vanaf 20.00 uur in MartiniPlaza. Die wedstrijd is live te volgen via een stream op de website van RTV Noord.