RTV Noord organiseert een fotowedstrijd: Das Pas Grunnen

Fotowedstrijd Das Pas Grunnen
Fotowedstrijd Das Pas Grunnen © Sander Schieving / RTV Noord
Van het weidse Lauwersmeer tot de statige Groningse borgen en de Martinitoren: RTV Noord viert deze maand de schoonheid en veelzijdigheid van de provincie Groningen. Daarom organiseren we van 16 mei tot en met 12 juni een fotowedstrijd.
Groningen is een fotogenieke provincie. Dat merken we bij RTV Noord elke dag aan de inboxen van onze e-mail, Facebook en Instagram: die staan vol mooie plaatjes van kijkers en volgers. We geven jullie daarom deze maand graag een kans om Groningen op zijn mooist te laten zien.
De fotowedstrijd staat open voor iedereen, van jong tot oud. Het maakt daarbij niet uit of je met je telefoon of met een professionele camera aan de slag gaat.
Er zijn vijf categorieën waarin je kunt meedoen: landschap, architectuur, mensen, dieren en de vrije categorie ‘typisch Gronings’. Denk aan eierballen, blaarkoppen, kronkelende diepjes: de jury laat zich graag verrassen door wat er in deze categorie binnenkomt.

Hoe doe je mee?

Als je graag wilt meedoen, word je lid van de Facebookgroep Das Pas Grunnen. Daar heeft elke categorie een eigen fotoalbum. Je hebt van 16 mei tot 12 juni de tijd om een foto te uploaden naar het album van de categorie waarin je meedoet. Heb je geen Facebookaccount? Dan kun je je foto insturen naar fotowedstrijd@rtvnoord.nl
Let bij het maken van de foto op de volgende regels:
  • Stuur maximaal één foto per categorie in.
  • Zet de locatie en categorie in de beschrijving bij de foto.
  • Dronefoto’s zijn niet toegestaan.
  • De kleuren van de foto’s mogen bewerkt worden, maar er mogen geen nieuwe elementen aan de foto’s worden toegevoegd.
  • Zet geen watermerk in je foto.
  • RTV Noord mag de ingezonden foto’s met vermelding van de fotograaf vrijelijk op al haar platformen gebruiken.
  • Op 12 juni om 21.30 uur sluit de inzending.

De jury

De jury bestaat uit landschapsfotografe Rianne Mellema, evenementen- en portretfotograaf Alwin van Wijngaarden en RTV Noord-presentatrice Petra Mulder. Zij kiezen in elke categorie een winnende foto.
De vijf winnende fotografen ontvangen een waardebon van Foto Sipkes ter waarde van 260 euro, waarmee ze zelf wat mogen uitzoeken in de winkel of webshop.
Tot slot gaat RTV Noord de winnende foto’s tentoonstellen in een bibliotheek in Groningen. Welke dat wordt maken we tijdens de wedstrijd bekend.