Oldambt wil Oekraïense vluchtelingen opvangen in voormalige Rabobank Scheemda

De Rabobank aan de Stationsstraat in Scheemda sloot in 2020 de deuren
De Rabobank aan de Stationsstraat in Scheemda sloot in 2020 de deuren © De Vries Media (archief)
De gemeente Oldambt wil vijftig Oekraïense vluchtelingen gaan opvangen in het voormalige kantoor van de Rabobank in Scheemda. Het college van B en W heeft de gemeenteraad, omwonenden en andere betrokkenen daarover geïnformeerd.
Buurtbewoners zijn per brief uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Die wordt komende maandag gehouden. De gemeente wil met de omwonenden overleggen over hoe het voormalige bankkantoor aan de Stationsstraat 'op een goede manier' kan worden ingezet als opvanglocatie.

Nog niet klaar

Het pand moet nog worden gereedgemaakt voor de opvang van de Oekraïners. Het is de bedoeling dat in het voormalige Rabobank-filiaal, dat tot medio 2020 dienst deed, maximaal vijftig vluchtelingen worden opgevangen.

Zoektocht naar meer locaties

'Naast de opvang in twee hotels in Winschoten, blijven we verder kijken naar opvangmogelijkheden voor Oekraïense vluchtelingen. Huis en haard moeten verlaten en vluchten voor oorlog is vreselijk. Deze mensen hebben onze hulp nodig. Bovendien is onze opdracht om in de regio tweeduizend opvangplekken te realiseren, nog niet voltooid', stelt burgemeester Cora-Yfke Sikkema.
Daarnaast wordt momenteel de voormalige Lentis-kliniek aan de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten verbouwd voor de opvang van maximaal 180 vluchtelingen uit andere landen dan Oekraïne. De bedoeling is dat deze opvang vóór 1 juni in gebruik wordt genomen.