Afgelopen | Donar lijdt zeer pijnlijke nederlaag

Donar tegen Heroes Den Bosch eerder dit seizoen
Donar tegen Heroes Den Bosch eerder dit seizoen © OrangePictures
In strijd om een plaats in de finale van de nationale play-offs neemt Donar het op tegen Heroes Den Bosch. Na een nederlaag in Brabant eerder deze week, zal Donar vanavond in eigen huis resultaat moeten boeken tegen de topploeg. Bekijk het duel hier live vanaf 20:00 uur.
In Den Bosch trok Heroes aan het langste eind dinsdagavond. Na het eerste duel van een best-of-five serie, was na een typisch play-off duel, vol intensiteit en fouten, de eindstand 77-65.

De missie

Wil Donar de finale bereiken, zal het drie van de vijf confrontaties moeten winnen. Beide thuisduels winnen en eenmaal zegevieren in het zuiden is voldoende. Bij een nederlaag van Groninger kant vanavond kan Heroes Den Bosch het zaterdag in eigen huis al afmaken en moet Donar instromen in de derde ronde van de BNXT-playoffs.

De tegenstander

waar Donar-coach Matthew Otten ieder duel een buitenlandse speler naar de tribune moet verwijzen door een volledig beschikbare selectie, kent Den Bosch dit luxe probleem niet. De Brabanders moeten het stellen zonder een van de sterkhouders. Topscorer Mike Carlson relativeert na een bovenbeen-blessure en kan naar alle waarschijnlijkheid niet meedoen in MartiniPlaza.
Eerder dit seizoen was Donar nog te sterk voor Heroes in eigen huis. In de bekerfinale veroverden de Groningers na een zinderende finale de nationale beker ten koste van Den Bosch.

Vertrouwen bij Braal

Den Bosch reist na de overwinning van dinsdag met een goed gevoel af naar Groningen; het voormalige thuis van Heroes-coach Erik Braal, voormalig succesvol Donar-coach: ‘‘de overwinning was heel fijn natuurlijk, vooral omdat het best wel puzzelen was deze week om een goed plan neer te zetten. Dus dat een hoop dingen uitkwamen zoals we hadden gehoopt, en dat is ook een beetje geluk natuurlijk, dat maakte dat ik een team zag waar ik trots op ben.’
Over de clash van vanavond hield de viermalig ‘coach van het jaar’ zich met een mooi cliche op de oppervlakte: ‘wij moeten er nog twee winnen en zij (Donar, red.) nog drie en we gaan het wel zien’, zo besloot Braal met een lach.

Live te zien

De titanenstrijd tussen Donar en Heroes Den Bosch is live te bekijken via onze stream hier beneden. Het commentaar wordt verzorgd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel. De klok loopt vanaf 20:00 uur.