'Goede baas' Dick Lukkien verkozen tot beste trainer van de eerste divisie

Dick Lukkien, beste trainer van de eerste divisie
Dick Lukkien, beste trainer van de eerste divisie © ANP
Dick Lukkien, de Veendammer trainer van FC Emmen, is donderdagavond verkozen tot beste trainer van de eerste divisie. Lukkien was vanwege ziekte zelf niet aanwezig in Den Bosch bij de uitreiking van het Gouden Schild door bondscoach Louis van Gaal.
Lukkien werd afgelopen seizoen kampioen met FC Emmen en dus speelt de club uit Drenthe volgend seizoen weer op het hoogste niveau. Naast het kampioenschap won de trainer ook twee periodetitels met FC Emmen.

'Goede baas'

Vanwege de afwezigheid van Lukkien nam zijn voltallige technische staf plaats op het podium om de prijs in ontvangst te nemen. Van Gaal prees Lukkien en noemde hem 'een goede baas'.
Lukkien rekende af met Maarten Martens (Jong AZ), John Heitinga (Jong Ajax) en Rob Penders (FC Eindhoven).
Van Gaal had eveneens lovende woorden voor FC Emmen. 'En dan vooral voor het bestuur. De beleidsbepalers zijn rustig gebleven, hebben de trainer laten zitten en zie het resultaat.'

Ook Dallinga in de prijzen

De 21-jarige Groninger Thijs Dallinga nam de topscorerstitel van de eerste divisie in ontvangst. Hij maakte 32 doelpunten voor Excelsior, nadat hij afgelopen zomer de overstap van FC Groningen naar Rotterdam maakte.
Dallinga kreeg niet alleen een trofee uit handen van Van Gaal; de bondscoach had ook nog een mooie aansporing over voor de spits. Van Gaal zei helemaal op het eind van de uitreiking tegen Dallinga dat er nog een vacature voor spits vrij is in Oranje...