Donar staat voor ‘mission impossible’ na pijnlijke nederlaag tegen Heroes Den Bosch

Donar - Heroes Den Bosch in tweede duel play-offs
Donar - Heroes Den Bosch in tweede duel play-offs © JK Beeld
Donar heeft donderdagavond in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden tegen Heroes Den Bosch. In MartiniPlaza eindigde het tweede duel van de best-of-five in 67-73.
Onder het toeziend oog van ruim 2.700 supporters hadden de mannen van coach Matthew Otten het lastig tegen Den Bosch, dat meerdere sterkhouders moest missen en daardoor met een kleinere rotatie moest spelen. Beide ploegen hielden elkaar in het eerste kwart in evenwicht, totdat Heroes wat gas bijgaf: 11-16.
Samenvatting Donar - Heroes

Donar in moeilijkheden

Ook in het tweede kwart had Donar het vizier niet op scherp en wist Den Bosch wel de score op te vijzelen. Austin Luke bracht via een mooie lay-up, en even later een driepunter, de achterstand terug tot vijf punten, maar zag een minuut later Heroes leiden met elf punten verschil.
Henry Caruso miste vlak voor de pauze nog twee vrije worpen, waardoor Donar genoegen moest nemen met een fikse achterstand bij rust: 28-38.

Na de thee

Mocht coach Otten een donderspeech gegeven hebben in de rust, was het tevergeefs. Ook na de pauze basketbalde Heroes er zonder veel weerstand lustig op los. Marquis Addison bracht Donar met een mooie driepunter terug in de wedstrijd. De thuisploeg werd sterker, maar wist de achterstand niet te verkleinen: 48-58.

Cruciaal laatste kwart

Donar wist wat het te doen stond in het laatste kwart: een achterstand van tien punten wegpoetsen om zicht te houden op de finale. Na drie minuten basketbal vroeg Matthew Otten een time-out aan bij een achterstand van acht punten.
Na de onderbreking ging het Groninger publiek er nog maar eens achter staan en kwam Donar tot leven. Via prachtige scores van Willem Brandwijk en Austin Luke werd de marge verkleind tot vier punten met nog vijf minuten op de klok.
Desondanks bleef Den Bosch klinisch in de afwerking en haalden de Brabanders het tempo uit de wedstrijd. Donar leek nog even dicht bij de zege, maar moest de overwinning aan de bezoekers laten: 67-73.
Statistieken Donar
Topscorer: Marquis Addison (16)
Meeste rebounds: Henry Caruso (9)
Meeste assists: Austin Luke (4)
Driepunters: 8/30 (26%)

Mission impossible

Door de tweede nederlaag lijkt de finale van de nationale play-offs heel ver weg. Donar moet komende zaterdag winnen op bezoek bij Heroes om hoop te houden. Mochten de Groningers zaterdag beter voor de dag komen, moet Donar volgende week maandag en woensdag wederom aan het langste eind trekken om de eindstrijd alsnog te halen.

Laatste strohalm

Komende zaterdag vanaf 20.00 uur kan Donar dus haar laatste kans grijpen in de Maaspoort in Den Bosch. Mocht Donar zaterdagavond winnen, dan spelen beide ploegen maandagavond in MartiniPlaza een vierde duel. Dit duel is dan live te bekijken via de stream op onze website.
Als Donar in Brabant verliest is het klaar in de nationale play-offs en stromen de Groningers in de derde ronde van de BNXT-play-offs in.