VV Veelerveen maakt karwei nog niet af

Jeffry van der Veen(12) probeert een gaatje te vinden in de THOS-verdediging
Jeffry van der Veen(12) probeert een gaatje te vinden in de THOS-verdediging © Henk Elderman
VV Veelerveen heeft de eerste kans om het kampioenschap veilig te stellen laten liggen. Thuis tegen nummer twee THOS uit Beerta valt er geen beslissing. Het blijft 0-0. De voetballers moeten nu drie dagen langer wachten op de titel in de zondag vijfde klasse C.
De spanning heeft invloed op de spelers van Veelerveen. De laatste weken lopen ze over de tegenstander heen met grote cijfers. THOS is van een heel ander kaliber. De uitwedstrijd in Beerta is ook maar ternauwernood gewonnen. Veelerveen zet een serie neer van achttien duels waarin geen enkel punt verspeeld wordt.

Geen kampioen, wel feest

'In de aanloop liep het hartstikke goed, maar met spanning zie je dat niet terug in de wedstrijd. De wil om te winnen was er en we wilden graag kampioen worden. Maar we gaan wel feest vieren en zondag ook weer', zegt trainer Boelo Dekker. Hij kan er gerust op zijn dat het zondag wel lukt in de uitwedstrijd tegen het nog puntloze Oldambster Boys.
Bekijk de video:
Titelfeest Veelerveen voorlopig uitgesteld

Kunst en vliegwerk

Waar Veelerveen normaal gesproken tot veel kansen komt, verschijnt het tegen THOS af en toe voor het doel van de tegenstander. Topscorer Jelle Oost zit stevig in de tang. Een keer is hij dreigend, maar stuit op de keeper. Met een aantal vrije trappen op gevaarlijke posities wordt te weinig gedaan. Aan de andere kant blijft de thuisploeg een paar keer met kunst en vliegwerk overeind.

Minder grip dan normaal

'Dat we niet in ons normale spel kwamen had met zenuwen te maken. En THOS was natuurlijk hartstikke gretig en wilden niet verliezen in onze kampioenswedstrijd. We kregen minder grip op de wedstrijd dan normaal. Daar lieten we steekjes vallen.' analyseert verdediger Roy Dekker.

Knap werk

Het gelijkspel is een klein deukje in een zeer succesvol seizoen voor de geel-zwarte formatie. De titel binnenhalen zonder puntverlies lukt niet meer. Maar promotie naar de vierde klasse is nog maar een formaliteit. Dat is knap werk van een club die een paar jaar geleden geen eerste elftal meer op poten kon zetten.