Branden op campings in Zeegse en Schipborg, politie onderzoekt brandstichting

De brandweer blust de brand bij camping De Vledders in Schipborg
De brandweer blust de brand bij camping De Vledders in Schipborg © Persbureau Drenthe
Een spoor van branden tussen Schipborg en Zeegse vrijdagochtend. Op camping De Vledders in Schipborg gingen een vouwwagen en een blokhut in vlammen op, op camping de De Groene Valk in Zeegse brak brand uit in een chalet.
Daarnaast waren er twee natuurbranden en een brand bij een restaurant. De politie doet onderzoek naar brandstichting, meldt RTV Drenthe.

Vouwwagen en blokhut in brand

Even voor vijf uur in de ochtend kreeg de brandweer een melding van een brand op de camping. Daar bleek een blokhut in brand te staan. Zeventig meter verderop was ook brand uitgebroken in een vouwwagen. Niemand was in de blokhut of de vouwwagen aanwezig.
Brandweerlieden wisten de branden snel te blussen. De politie heeft de omgeving afgezet en doet onderzoek.

Parasolbrand bij restaurant

Twee uur na de brand in Schipborg moest de brandweer opnieuw uitrukken. Dit keer voor een brand op camping De Groene Valk in Zeegse. Hier bleek een chalet in brand te staan. De politie heeft de brand als een plaats delict aangemerkt en doet ook hier onderzoek naar mogelijke brandstichting.
Even verderop, aan de Zeegsersteeg in het dorp, kwamen brandweerposten uit Zuidlaren, Annen, Eelde en Vries in actie. Daar stonden op twee plekken stukken natuur in brand.
Ook moet er uitgeweken worden naar restaurant De Drentsche Aa, tussen Schipborg en Zeegse. Hier stond een parasol in de brand. De recherche doet onderzoek.

Tweede brand in twee dagen

De brand op camping De Vledders en De Groene Valk zijn de tweede en derde brand op een camping in Noord-Drenthe in twee dagen tijd. Donderdag ging een bijgebouw op camping De Schaopvolte in Eext in vlammen op.