Huurwoning in Hoogezand dicht na overlast en drugshandel

Zakjes met wiet
Zakjes met wiet © Koninklijke Marechaussee
Burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden- Groningen heeft deze week een huurwoning in Hoogezand voor drie maanden gesloten. Bij de politie zijn het afgelopen jaar verschillende meldingen van overlast binnengekomen, die te maken zouden hebben met drugshandel en alcoholgebruik.
De politie heeft de woning daarom doorzocht, waarbij ruim drie kilo hennep, een kilo hasj, zes gram harddrugs, ruim 9.000 euro aan contant geld en een vuurwapen is aangetroffen.

'Zeer grote hoeveelheid drugs'

'De vele meldingen van overlast op en nabij dit adres wijzen op een grote aantasting van de leefbaarheid en het woongenot in deze wijk', aldus burgemeester Adriaan Hoogendoorn.
'Daarnaast is er door de politie in deze woning een zeer grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Dat wijst op grootschalige handel in drugs, en dat wordt in Midden-Groningen uiteraard niet getolereerd.
'De bekendheid van het pand als drugsadres wil ik door deze sluiting tenietdoen. Het doel is om de handel in drugs daadwerkelijk en voor de lange termijn tot een einde te brengen.'

Zero-tolerancebeleid

De woning werd verhuurd door Lefier. 'Als verhuurder is het mede onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor een veilige woonomgeving voor onze huurders en hun buren. Het is daarom verboden om softdrugs, harddrugs of andere verboden middelen te verhandelen, te produceren of in groepsverband te gebruiken in onze huurwoningen of in de directe omgeving daarvan', zegt bestuurder Elles Dost van Lefier.
'Niet alleen veroorzaakt dat schade aan de woning en zorgt het voor onveilige situaties, ook kan het omwonenden veel overlast geven. Daarom hanteren wij een zero-tolerancebeleid op dat gebied. Dat betekent dat we de huurovereenkomst zo snel mogelijk laten ontbinden en overgaan tot ontruiming van het pand.'