Weggooien campinggas leidt tot ontruiming wooncomplex Appingedam (update)

De brandweer ontruimt het appartementencomplex in Appingedam
De brandweer ontruimt het appartementencomplex in Appingedam © ProNews
Een appartementencomplex aan de Jan Leugsstraat in Appingedam is vrijdagmiddag ontruimd nadat er een gaslucht werd geroken. De oorzaak bleek echter geen lekke leiding.
Uit metingen van de brandweer rond 15.30 uur bleek dat er een verhoogde concentratie gas in het pand was. 'Ook is een hoeveelheid koolstofmonoxide gemeten', meldde een woordvoerder van de brandweer.

Gaslucht op meerdere plekken

Waar de gaslucht vandaan kwam, was niet direct duidelijk. 'We ruiken het op meerdere plaatsen. En omdat de eigenaar van het pand nog niet ter plaatse is, weten we niet hoe we het gas kunnen afsluiten. Daarom zijn de bewoners uit voorzorg geëvacueerd.'
Een uur later had de brandweer de oorzaak van de gaslucht wel achterhaald. Het bleek echter niet te gaan om een lekke leiding.
'Iemand is zo vriendelijk geweest om campinggasbusjes los te koppelen en in de prullenbak te gooien', meldde de brandweerwoordvoerder. 'Dat is niet schadelijk voor de gezondheid, je ruikt puur die geur. Gelukkig hebben we het gevonden.

Minder zelfredzame mensen

In het appartementencomplex wonen mensen die minder zelfredzaam zijn. Hoeveel bewoners hun huis tijdelijk moesten verlaten, is niet bekend. De gemeente werd ingeschakeld om opvang te regelen.
De brandweer ventileert het pand, waarna de bewoners terug kunnen naar huis.
Update: Het bericht is aangevuld met informatie over de oorzaak van de gaslucht