Na twee coronajaren kunnen gasgedupeerden weer binnenlopen bij Stut-en-Steun

Premier Rutte bracht in augustus vorig jaar een bezoek aan Stut-en-Steun
Premier Rutte bracht in augustus vorig jaar een bezoek aan Stut-en-Steun © Vincent Jannink/ANP
Twee jaar lang ging het kantoor van bewonerssteunpunt Stut-en-Steun op slot. Niet helemaal, want een afspraak maken was mogelijk. Maar gewoon even binnenlopen was er door de coronapandemie niet bij. Tot nu, want vanaf 23 mei gaat Stut-en-Steun weer verder met het inloopspreekuur.
Stut-en-Steun biedt gedupeerden van de gaswinning kosteloos ondersteuning bij onderwerpen als schadeafhandeling, versterking en de verschillende subsidieregelingen. De organisatie helpt bewoners, maar ook ondernemers. Daarvoor zijn eind vorig jaar meerdere mkb-adviseurs begonnen.

Laagdrempelig en persoonlijk

De hulporganisatie bestaat sinds 2016 en zag de hoeveelheid werk in de periode alleen maar toenemen. Ook tijdens de coronacrisis nam het werk niet af. Het veranderde wel omdat er veel vanuit huis werd gewerkt, maar het aantal hulpvragen bleef binnenkomen.
Tijdens het inloopspreekuur kan iedereen zo even binnenlopen om de eigen situatie te bespreken met een van de medewerkers van Stut-en-Steun. De organisatie noemt het zelf een laagdrempelige en persoonlijke manier om dichtbij huis in contact te komen met het steunpunt.
De inloopspreekuren zijn op maandagmiddag (Loppersum), dinsdagochtend (Grijpskerk), woensdagochtend (Uithuizen) en vrijdagmiddag (Kolham).