VV Corenos heeft de primeur in Gronings amateurvoetbal

De spelersgroep en begeleiding van Corenos met de kampioensschaal
De spelersgroep en begeleiding van Corenos met de kampioensschaal © Henk Elderman/RTV Noord
Vijfdeklasser VV Corenos uit Roodeschool is de eerste kampioen in het amateurvoetbal van Groningen. Zelf werd er in Schildwolde met 2-0 gewonnen van naaste concurrent SGV. Nummer drie De Fivel uit Zeerijp speelde gelijk. De kampioensschaal kon dus al bij de eerste de beste gelegenheid uitgereikt worden.
De doelpunten kwamen op naam van Sven Knot en Marcel Dijkstra. De tweede treffer viel toen al zeker was dat De Fivel punten had verspeeld. Het kampioenschap was binnen en leverde een vreugde-uitbarsting van jewelste op. 'Eindelijk is er de beloning voor ons. We staan al drie seizoenen bovenaan, maar de eerste twee competities werden afgekapt,' zegt Knot doelend op de coronacrisis.

Elke week mee bezig

Trainer Marco Pesiwarissa wordt na de huldiging gejonast door de spelersgroep. Eenmaal bekomen, legt hij ook de nadruk op de afgelopen periode waarin Corenos lang moest wachten op de titel en de promotie naar de vierde klasse. 'Je bent er elke week mee bezig en dan is dit echt wel een ontlading als je na ik denk 41 competitiewedstrijden eindelijk het kampioenschap pakt.'
Voorzitter VV Corenos brengt schaal naar zijn kampioensteam

Kampioensschaal uitgereikt door 'Opa' Geert Uil

Voorzitter Bart Rogaar had intussen de kampioensschaal al uit de kantine gehaald. Deze werd op het veld door 'Opa' Geert Uil aan aanvoerder en kleinzoon Christian Uil overhandigd. De captain had er geen benul van dat er een heuse schaal door de club was aangeschaft. 'Ik zag opa aan komen lopen. Daar wist ik niks van. Dat is heel mooi. Super,' lacht hij terwijl een ploeggenoot een beker bier leegt over Knots hoofd.
VV Corenos is de eerste kampioen in Gronings amateurvoetbal