Donar uitgeschakeld in halve finale na derde nederlaag tegen Den Bosch

Donar in Den Bosch
Donar in Den Bosch © RTV Noord/Karel-Jan Buurke
De basketballers van Donar zijn uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs door Heroes. De Groningers verloren in Den Bosch ook het derde duel van de best-of-five serie (81-72) en kunnen zich nu opmaken voor de BNXT-play-offs.
Bij Donar stond Lotanna Nwogbo in tegenstelling tot bij de voorgaande twee duels niet op het sheet. Hij werd vervangen door Donte Ingram. Donar begon uitstekend aan de wedstrijd. De Groningers waren fel en stonden na het eerste kwart met zes punten voor: 14-20.
Otten: 'Den Bosch is beter dan wij'
In het tweede kwart stortte Donar volledig in. Clay Mounce zorgde met acht punten op rij voor een comeback van de thuisploeg (22-22). Vervolgens had Donar amper iets in te brengen en stond de ploeg van coach Matthew Otten met tien punten achter bij rust: 44-34.
Donar liep in het derde kwart vijf punten in, mede dankzij tien punten van Marquis Addison: 59-54. In het laatste bedrijf bleef Donar lang in de buurt van Heroes, maar de thuisploeg maakte het vakkundig af.
Erik Braal over winst en onderonsje met Otten

BNXT-play-offs

Donar speelt in de derde ronde van de BNXT play-offs tegen Hubo Limburg United of Spirou Basket Charleroi. Die tweestrijd wordt beslist in een uit- en thuisduel, op vrijdag 20 mei en dinsdag 24 mei.
In deze gemengde play-offs met de Belgen wordt uiteindelijk de kampioen bepaald van Nederland én België. Donar moet voor die titel vijf ronden overleven.
Koenis: 'We gaan nu voor die BNXT-prijs'
Statistieken Donar

Topscorers: Amanze Egekeze (14) Marquis Addison (14)

Meeste rebounds: Henry Caruso (8)

Meeste assists: Austin Luke (7)