Stroomstoring in onder meer Stad, Haren, Bedum en Ten Boer verholpen (update)

Door de stroomstoring kijken ze in Haren het Songfestival op de telefoon
Door de stroomstoring kijken ze in Haren het Songfestival op de telefoon © Stefan Bleeker/RTV Noord
Duizenden huishoudens in en rond de stad Groningen hebben zaterdagavond enige tijd zonder stroom gezeten. De stroomstoring begon om 22:03 uur en was ruim een uur later, om 23:06 uur, weer helemaal verholpen.
De oorzaak van de stroomstoring was een defecte transformator, meldt Enexis. Onder meer in Stad, Haren, Bedum, Meerstad, Garmerwolde, Garrelsweer, Glimmen, Harkstede, Ten Boer en Ten Post zaten mensen in het donker.

15.500 adressen

Aanvankelijk zaten 15.500 adressen zonder stroom. Rond 22:30 uur meldde de woordvoerder van Enexis dat de storing deels was opgelost en er nog zo'n 14.000 adressen geen stroom hadden. Tegen 23:00 uur zaten nog 12.579 klanten van de netwerkbeheerder zonder stroom. Om 23:06 was de storing in z'n geheel voorbij.

Storing in 25 plaatsen

In de stad Groningen had vooral de buurt rondom de Euroborg last van de stroomstoring, aldus de woordvoerder.
In totaal hadden zo'n 25 plaatsen rondom de stad Groningen te kampen met de storing. De storing trof ook adressen in Lageland, Lellens, Loppersum, Luddeweer, Lutjegast, Meerstad, Noordlaren, Noordwolde, Onnen, Overschild, Sint Annen, Stedum, Thesinge, Winneweer, Woltersum en Zuidwolde. Ook een deel van het Drentse Eelde had geen stroom.
Dit bericht is geüpdatet met het nieuws dat de stroomstoring is verholpen en met de oorzaak van de storing