Expeditie Grunnen waant zich in Frankrijk

Beelden la France in Bad Nieuweschans
Beelden la France in Bad Nieuweschans © RTV Noord
Verscholen achter een huis, wat vroeger een tankstation met garage was, zit in Bad Nieuweschans een pareltje verstopt. Zo gauw als dat je door het hekje loopt, de tuin in, heb je (met dit weer in elk geval) het idee dat je in Frankrijk bent.
De tuin blijkt een beeldentuin, van kunstenares Cilia de la Court die haar kunst openstelt voor iedereen. Als extraatje krijgen wij een kijkje binnen, in haar atelier en galerie. Behalve boetseren schildert ze namelijk ook en dat komt dan weer voort uit haar verleden als illustrator van kinderboeken.
Na een kort gesprekje met Cilia komen we er al snel achter dat zij nog veel meer te vertellen heeft. Zo heeft ze een poos in Frankrijk gewoond, waar ze met haar man een vakantieoord hadden waar mensen muziek, theater en kunst konden maken. Uiteindelijk zijn ze voor het werk van haar man naar Bad Nieuweschans verhuisd en hebben ze deze woning gekocht. Om later ook weer te vertrekken en nog veel later weer terug te komen. Om per toeval erachter te komen dat hetzelfde huis opnieuw te koop stond. Het huis waar nu dus beeldentuin ‘la France’ is.
Beeldentuin la France, een stukje Frankrijk in Bad Nieuweschans

Ook in Expeditie Grunnen:

- Orgel bespelen in pittoreske garnizoenskerk
- Oud voetballer Wubbie Smeins maakt tegenwoordig kunst
- Verbinding met Australië en Spanje vanuit Bad Nieuweschans
- Koekenbakkers in Finsterwolde, maar wie bakt het lekkerst?
Expeditie Grunnen bekijk je hieronder of via uitzending gemist.
Expeditie Grunnen is in Franse sferen
Stuur ons een berichtje via de Facebookpagina van Expeditie Grunnen en wie weet staan we bij jou voor de deur!