Veelerveen stelt kampioensfeest niet nogmaals uit

Het kampioenschap is binnen voor VV Veelerveen
Het kampioenschap is binnen voor VV Veelerveen © Henk Elderman/RTV Noord
VV Veelerveen heeft de langverwachte titel binnen in de vijfde klasse C. Het hele seizoen stond de ploeg bovenaan en verspeelde in twintig wedstrijden slechts twee punten.
Dat gebeurde drie dagen geleden. Thuis tegen nummer twee THOS kon bij een overwinning het kampioenschap al behaald worden, maar de wedstrijd eindigde in 0-0. Teveel spanning was de verklaring.

Kleine kater weggespoeld

Daar was zondag geen sprake van, met de wetenschap dat winnen van hekkensluiter Oldambster Boys geen probleem kon zijn. Dat bleek ook wel. Het werd 8-0 en daarmee werd de kleine kater van afgelopen donderdag weggespoeld. Want het liefst had Veelerveen in eigen huis het karwei afgemaakt.

Op jacht naar 100 goals

Spits Jelle Oost schoot in Nieuw-Scheemda drie keer raak. De topscorer kreeg een kwartier voor tijd een publiekswissel. De wedstrijd was toen al lang beslist, maar de jacht op doelpunten ging door. Met reden. De honderdste goal van het seizoen is in zicht en er werd geprobeerd om rechtsback Ivar Mulder in kansrijke positie te brengen. Hij is de enige speler die dit seizoen geen doelpunt heeft gemaakt. Het lukte niet en daardoor bleef het seizoentotaal voorlopig steken op 99 goals. Met nog twee wedstrijden voor de boeg gaat Veelerveen met zekerheid nog wel de grens van 100 treffers halen.
Bekijk hier de ereronde door Veelerveen en Vriescheloo:

Maandag snipperdag

De spelers vierden alvast een klein feestje op het veld van Oldambster Boys. Daarna werd de zeer verdiende titel gevierd in het dorpshuis van Vriescheloo. Daar komen veel spelers van Veelerveen vandaan. De meesten hadden uit voorzorg al een snipperdag opgenomen voor maandag.
VV Veelerveen heeft de langverwachte titel binnen