Lycurgus strikt eerste buitenlandse speler voor komend seizoen

Jacob Kern in actie namens het Duitse Giesen
Jacob Kern in actie namens het Duitse Giesen © Eigen foto
Jacob Kern is de eerste buitenlandse aanwinst van de volleyballers van Amysoft Lycurgus voor komend seizoen. De 24-jarige Canadees speelt op de diagonaalpositie en is de vervanger van de vertrokken Marcell Pesti.
Kern is geboren in Edmonton waar hij op zijn dertiende begon met volleyballen. De twee meter lange diagonaal speelde vier jaar voor Trinity Western University in Langley, de beste universiteit van Canada. In het seizoen 2020/2021 beleefde Kern bij Helios Grizzlies Giesen in de Duitse Bundesliga zijn eerste buitenlandse avontuur. Afgelopen seizoen had Kern mede door blessures geen club.

'Groningen een leuke stad'

'Het is een prachtig team om me als speler verder te ontwikkelen. Ik zie Arjan Taaij als een goede coach die de afgelopen jaren een basis heeft neergezet om te winnen en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Bovendien is Groningen een leuke stad en dat heeft zeker ook een grote rol gespeeld in mijn beslissing', zegt Kern op de website van Lycurgus.
De 24-jarige Canadees speelt op de diagonaalpositie
De 24-jarige Canadees speelt op de diagonaalpositie © Eigen foto

Zeven spelers

Met Kern erbij komt het aantal spelers voor komend seizoen op zeven. Markus Held, Tieme de Jong, Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Jesper Schut en Maarten Bartels hebben een doorlopend contract.