Lycurgus haalt libero van landskampioen Dynamo

Jeffrey Klok
Jeffrey Klok © Wouter van Zoeren
Amysoft Lycurgus heeft een gevoelige tik uitgedeeld aan de kersverse landskampioen Draisma Dynamo door zich te versterken met Jeffrey Klok. De 23-jarige libero is de vervanger van Steven Ottevanger.
De 1.89 meter lange Klok speelde de afgelopen drie seizoenen voor Dynamo en werd de laatste twee jaar landskampioen met de ploeg uit Apeldoorn, onder leiding van coach Redbad Strikwerda. Vorig seizoen versloeg hij met zijn ploeg Lycurgus in de finale. Dit jaar moest Active Living Orion uit Doetinchem er aan geloven. Hij debuteerde in het seizoen 2018/2019 in de Eredivisie Volleybal bij SSS in Barneveld.

‘Moeilijke beslissing’

Voor Klok was het geen makkelijke beslissing om in Groningen te gaan volleyballen. ‘Na drie jaar raak je ook emotioneel verbonden aan de club en de mensen eromheen. Het was een moeilijke beslissing. Ik denk dat het hele sportieve plaatje er bij Lycurgus beter voor staat, waardoor ik een grotere stap in mijn ontwikkeling kan maken dan wanneer ik bij Dynamo zou blijven’, aldus de libero.

‘De beste libero’

Lycurgus-coach Arjan Taaij is blij met de komst van Klok. ‘Afgelopen seizoen was Jeffrey in de competitie de tweede libero en in de kampioenspoule en finale de beste libero van de competitie. Hij is een jonge extraverte speler met veel energie. Kwalitatief uitstekend. Jeffrey heeft de drive om bij het Nederlands team te komen en heeft duidelijk de ambitie om beter te worden.’

Ottevanger wil naar buitenland

Steven Ottevanger, die de afgelopen vier seizoenen de libero was van Lycurgus, wil zijn geluk beproeven in het buitenland. Hierdoor moest de Groningse volleybalclub op zoek naar een vervanger voor de international.
Lycurgus heeft nu acht spelers onder contract staan voor komend seizoen:

Spelverdeler: Markus Held, Tieme de Jong

Diagonaal: Jacob Kern (Can)

Passer-loper: Maarten Bartels

Middenaanval: Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Jesper Schut

Libero: Jeffrey Klok