Oud-FC'ers Kostic en Hrustic winnen Europa League

Filip Kostic met de zojuist gewonnen Europa League-bokaal
Filip Kostic met de zojuist gewonnen Europa League-bokaal © ANP
Voormalig FC Groningen-spelers Ajdin Hrustic en Filip Kostic zijn er woensdagavond met hun club Eintracht Frankfurt in geslaagd de Europa League te winnen. Tegenstander Rangers Football Club uit Schotland werd na strafschoppen verslagen.
De reguliere wedstrijd én de verlenging eindigden in een 1-1 gelijkspel (assist Kostic), waardoor een strafschoppenreeks uitkomst moest bieden. Beide ex-FC'ers schoten raak vanaf elf meter. Aan de Schotse kant mistte de Welshman Aaron Ramsey, waardoor de beker mee teruggaat naar Frankfurt.
Kostic speelde tussen 2012 en 2014 voor de Trots van het Noorden en kwam tot vijftig wedstrijden, waarin de middenvelder twaalf keer wist te scoren. Na dienstverbanden bij Stuttgart en Hamburger SV kwam hij in 2019 bij Frankfurt terecht.
Voor Hrustic is de FC-tijd minder lang geleden. Hij stond tot 2020 onder contract in Groningen, waarna hij naar Frankfurt vertrok. De Australische middenvelder speelde 75 duels voor de hoofdmacht van Groningen en scoorde daarin zes keer.