Lycurgus versterkt zich opnieuw met buitenlandse speler

Kyle McCauley
Kyle McCauley © Eigen foto
Amysoft Lycurgus heeft de selectie voor komend seizoen uitgebreid met de Amerikaan Kyle McCauley. De 23-jarige passer-loper is de negende speler die voor komend seizoen onder contract staat bij de Groningse volleybalclub.
Hij is de tweede buitenlandse versterking voor de ploeg van coach Arjan Taaij. Eerder deze week werd de komst van de Canadese diagonaal Jacob Kern bekendgemaakt.

Hoogste niveau in Europa?

De 1.93 meter lange McCauley tekent een contract voor een jaar en speelde de afgelopen seizoenen voor San Diego Tritons University. 'Ik heb de gesprekken met coach Arjan Taaij als erg prettig ervaren. Alles wat hij vertelde over de club en de stad spreekt me enorm aan. Ik hoop uiteindelijk het hoogste niveau in Europa te bereiken', aldus de ambitieuze Amerikaan.

Groningen in plaats van Frankrijk

Taaij voegt toe: ‘Kyle kon naar Frankrijk, maar kiest voor de weg der geleidelijkheid via Lycurgus. Qua type is McCauley wel vergelijkbaar met Joël Schneidmiller. Serverend en passend iets beter; aanvallend een tikje minder. Maar een complete speler waar een goeie kop op zit. Hij is klaar om na zijn jaren bij San Diego volgende stappen te gaan maken. Ik ben blij dat hij voor ons kiest’, aldus de succescoach.
Dit zijn de spelers die op dit moment voor komend seizoen vastliggen bij Lycurgus:
Spelverdeler: Markus Held, Tieme de Jong
Diagonaal: Jacob Kern (Can)
Passer-loper: Kyle McCauley (VS), Maarten Bartels
Middenaanval: Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Jesper Schut
Libero: Jeffrey Klok