Arriva-treinen moeten vanavond weer wijken voor goederentrein (update)

Een Arrivatrein
Een Arrivatrein © Geert Jan Darwinkel/RTV Noord
Op het traject Groningen - Leeuwarden vallen donderdagavond opnieuw twee treinen uit. Het gaat om de trein van 19.09 uur naar Leeuwarden om die van 19.47 uur naar Groningen.
Dinsdagavond was dit ook al het geval. Het is een indirect gevolg van de werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Meppel. Tot aanstaande maandagochtend rijden er geen treinen op dat traject. Niet alleen passagiers, maar ook goederentreinen moeten dus omrijden via Leeuwarden.

Time slots beperkt

Daardoor is het op het spoor tussen Groningen en de Friese hoofdstad drukker dan normaal, legt ProRail-woordvoerder Aldert Baas uit: 'Het aantal time slots op een traject is beperkt. Goederenvervoer is plooibaarder dan passagiersvervoer, maar soms moet een goederentrein voorrang krijgen. In dit geval gaat het om een goederentrein uit Veendam, die via Groningen naar Leeuwarden moet.'

Van dag tot dag

De werkzaamheden aan het spoor tussen Groningen en Meppel duren tot aanstaande maandagochtend. De kans bestaat daarom dat tot die tijd nog meer treinritten tussen Groningen en Leeuwarden uitvallen, maar zeker is dat niet. Baas: 'We bekijken dat van dag tot dag. Als het weer nodig is, communiceren we dat zo snel mogelijk. Reizigers doen er goed aan de reisplanner te raadplegen.'

Ook geen treinverkeer tussen Zuidbroek en Veendam

Ook tussen Zuidbroek en Veendam is geen treinverkeer mogelijk. De oorzaak is een sein- en wisselstoring, maakte Arriva donderdagmiddag bekend. De vervoerder zet bussen in.
Dit bericht is geüpdatet met de storing op het traject Zuidbroek - Veendam