Donar begint BNXT-play-offs met zege in België

Marquis Addison (archief)
Marquis Addison (archief) © JKBeeld
De basketballers van Donar zijn goed begonnen aan de BNXT-play-offs. De Groningers wonnen in het Belgische Hasselt het eerste duel van het tweeluik tegen Hubo Limburg United met acht punten verschil: 70-78.
Donar kwam in de derde ronde van de BNXT-play-offs terecht na de uitschakeling in de halve finale van de nationale play-offs door Heroes Den Bosch (3-0). De gezamenlijke play-offs met de Belgen gaat elke ronde over een uit- en thuisduel.

Twee bekerwinnaars

Limburg United werd tweede in de Elite Silver en mocht daardoor niet meedoen aan de nationale play-offs. In de vorige ronde van de BNXT play-offs werd Spirou Basket Charleroi, de nummer één van de Elite Silver, uitgeschakeld. Zowel Donar als Limburg United won de nationale beker dit seizoen.

Aan elkaar gewaagd

Donar moest het doen zonder de geblesseerde Lotanna Nwogbo (knie). De ploeg van coach Matthew Otten begon goed in Hasselt. Na het eerste kwart stond het 13-19. In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg langszij, mede doordat de Groningers veelvuldig balverlies leden (negen keer in de eerste helft). Halverwege stond het 36-34.

Tweede helft

In het derde kwart liep een scherp Donar flink uit: 47-58. In het laatste bedrijf wisten de Groningers de voorsprong vast te houden. Marquis Addison was topscorer aan de kant van de Groningers met 15 punten.

Return live

Dinsdagavond is de return vanaf 19.30 uur in MartiniPlaza. Dat duel wordt live uitgezonden via een stream van RTV Noord. De winnaar van het tweeluik neemt het in de vierde ronde op tegen het Belgische Telenet Giants Antwerp of Landstede Hammers uit Zwolle. Donar moet in totaal vijf tegenstanders verslaan om BNXT-kampioen te worden.