De eerste rijles van Romero: 'Het gaat goed hè?'

Romero Goelamhaider is 31 en helemaal gek van auto’s, maar door zijn verstandelijke beperking zal hij nooit zijn rijbewijs halen. Om toch een keer achter stuur te kunnen zitten, regelde zijn zus Esmeralda een eerste rijles voor hem.
Ergens op een industrieterrein in Stad staat Romero al helemaal klaar voor zijn eerste rijles. Wat hij het leukst vindt aan auto's? ‘Het wassen en schoonmaken,’ zegt Romero tegen het team van Expeditie Grunnen. Maar vandaag is het tijd voor iets veel leukers.

'Gas geven, remmen en een beetje kijken’

De zus van Romero, Esmeralda, regelde de rijles voor haar broer. Ze deed een oproep op Facebook en rijschoolhouder Sander Hoekstra vond het een leuke manier om zijn vrije dag te spenderen: ‘Hartstikke leuk dat je op deze manier kan helpen.’
Spannend vindt Romero zijn eerste rijles niet: ‘Gas geven, remmen en een beetje kijken.’ Dan is het zover: tijd om een rondje te rijden.
Romero (31) tijdens zijn eerste rijles: 'Het gaat goed hè?'

‘Je doet het hartstikke goed!’

Als een echte Max Verstappen stuurt Romero de auto over het industrieterrein. ‘Het gaat goed hè?’, vraagt Romero aan zijn instructeur. ‘Je doet het hartstikke goed!’, zegt Hoekstra enthousiast. Romero zit heel ontspannen achter het stuur - al is het gaspedaal wel heel gevoelig.
Na een paar rondjes over het industrieterrein zit de rijles van Romero erop. ‘Hoe ging het?’ vraagt Expeditie-presentator Beppie aan de instructeur. ‘Hij zat op zijn gemak in de auto.’
Dit en meer zie je in de zondaguitzending van Expeditie Grunnen:
Expeditie Grunnen van zondag 22 mei