Veerdienst Eemshaven-Kristiansand verwacht deze week honderdduizendste boeking

Om 15.00 uur vaart MS Romantika terug, om om 9.00 uur de volgende ochtend in de Eemshaven aan te komen
Om 15.00 uur vaart MS Romantika terug, om om 9.00 uur de volgende ochtend in de Eemshaven aan te komen © Marten Nauta/RTV Noord
Holland Norway Lines (HNL) verwacht deze week de honderdduizendste boeking voor de MS Romantika. Sinds november kunnen tickets worden geboekt voor de veerdienst, van de Eemshaven naar het Noorse Kristiansand.
De nieuwe vaarverbinding krijgt veel positieve reacties uit binnen- en buitenland en de animo is hoog. Vooral de vraag van Nederlanders die naar Noorwegen varen is groot. Dat blijkt onder andere uit het aantal mensen die een overtocht met auto boeken, meldt HNL.

Ook meer Noren deze kant op

Het autodek is vanaf half juni tot en met half augustus zo goed als volgeboekt. Ook steeds meer Noren weten de weg te vinden naar de cruiseferry-lijn. De laatste twee maanden ziet HNL een verschuiving naar een groeiend aantal Noren die de overtocht naar Groningen maken om daar de stad en regio te ontdekken.
Volgens initiatiefnemer Bart Cunnen krijgt HNL 'de processen steeds meer onder de knie'. 'De winkels, restaurants, cafés en het terras op dek lopen goed', aldus Cunnen.