Dick Lukkien maakt kans op Rinus Michels Award

De Rinus Michels Award
De Rinus Michels Award © ANP
Veendammer trainer Dick Lukkien van FC Emmen is genomineerd voor de Rinus Michels Award, de hoogste prijs in Nederland voor beste trainer/coach van het jaar.
Lukkien is genomineerd voor beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie, samen met Wim Jonk (FC Volendam), Marinus Dijkhuizen (Excelsior) en Rob Penders (FC Eindhoven). Vorig seizoen ging Cambuur-trainer Henk de Jong aan de haal met de Rinus Michels Award als beste trainer van de eerste divisie.
De prijs is vernoemd naar wijlen Rinus Michels, de legendarische succestrainer die onder meer Europees kampioen werd met het Nederlands elftal in 1988. De Rinus Michels Awards zijn een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer en werden voor het eerst in 2004 uitgereikt. De verkiezingen zijn georganiseerd door de CBV (vakvereniging Coaches Betaald Voetbal).

Eredivisie

In de Eredivisie maken Erik ten Hag (Ajax), Arne Slot (Feyenoord), Ron Jans (FC Twente), Joseph Oosting (RKC Waalwijk) en Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) kans op de Rinus Michels Award.

26 juni bekendmaking

De trainersvakbond Coaches Betaald Voetbal (CBV) heeft deze trainers genomineerd voor de prijs voor de trainer/coach van het jaar in de Eredivisie en eerste divisie. Alle hoofdtrainers uit het betaalde voetbal mogen hun stem uitbrengen. De winnaars worden op zondag 26 juni gehuldigd in Garderen.

Andere verkiezing

Eerder deze maand werd Lukkien in een andere verkiezing van voetbalzender ESPN en sponsor Keuken Kampioen verkozen tot beste trainer van de eerste divisie. Lukkien was vanwege ziekte niet aanwezig in Den Bosch bij de uitreiking van het Gouden Schild door bondscoach Louis van Gaal.