Minder kavels en meer recreatie in Blauwestad

BLAUWESTAD - Minder woningen en meer recreatie. Dat is de toekomst van Blauwe Stad. Die toekomstvisie is donderdagmiddag gepresenteerd op een boot op het Oldambtmeer.
In het nieuwe plan is er de aankomende vijf tot tien jaar ruimte voor de verkoop van 200-250 kavels. "Er zijn veel te veel kavels, daar moeten we mee ophouden. Maar we zijn heel flexibel", aldus gedeputeerde Pim De Bruijne. "Mocht de vraag groter worden dan kan er snel bijgeschakeld worden". De overige ruimte gaat ontwikkeld worden als recreatieruimte voor zowel waterrecreatie als recreatie op het land.

Havenkwartier

Het dorp binnen Blauwestad gaat verdwijnen en wordt voortaan het Havenkwartier genoemd dat het nieuwe kloppende hart van Blauwestad moet worden. Er komen horecavoorzieningen, een terras aan het water en er is ruimte voor hoogwaardige recreatiewoningen. Daarnaast wordt er groot ingezet op evenementen door een evenemententerrein aan te leggen en een evenementenbureau op te zetten.

Bereikbaarheid

Ook aan de bereikbaarheid wordt gesleuteld. Er komt een fietsbrug over de A7 en het Winschoterdiep naar Winschoten. Ook wordt de hoofdingang aanpakt en komt er een noordelijke vaarverbinding.

Ziekenhuis en golfbaan

Er zijn ook enkele ideeën die het niet gehaald hebben. Zo komt er geen ziekenhuis in Blauwestad en ook een golfbaan staat niet in het plan. De Bruijne:"Op zich leuke ideeën. Maar nee, wij houden de kwaliteit en de doelstelling van het gebied."