Graffitikunst op sloopwoning Ten Boer om de boel op te vrolijken

Het huis en het schuurtje met de graffiti
Het huis en het schuurtje met de graffiti © Joyce Kranenborg/RTV Noord
Op een leuke manier afscheid nemen van de woning, waar je jarenlang hebt gewoond maar die binnenkort vanwege de aardbevingsproblematiek moet worden gesloopt. Dat is de achterliggende gedachte van het graffitikunstwerk van Quinten van Duuren, dat sinds kort op een woning aan de Blinkerdlaan in Ten Boer prijkt.
De woning is van de oom en tante van de kunstenaar. Op de gevel is de skyline van Ten Boer afgebeeld. Mensen die het kunstwerk willen bewonderen moeten er snel bij zijn, want met de woning zal ook het kunstwerk verdwijnen.

Vrolijke figuurtjes

'Eerst heb ik samen met mijn neefjes Aaron en Nathan van 4 en 5 jaar op het schuurtje allerlei vrolijke figuurtjes aangebracht. Daarna kreeg ik het idee om ook de gevel van de woning aan te pakken', vertelt Van Duuren, die zelf ook in Ten Boer woont. Hij maakte eerst een tekening op een stukje papier en liet die zien aan zijn oom en tante. Zij gingen akkoord waarna de street artist aan de slag ging.

Opvrolijken

Met zijn kunstwerk wil Van Duuren een positieve draai geven aan de aardbevingsproblematiek. Dat viel niet mee: 'Je bent hier aan het werk en ziet om je heen mensen die noodgedwongen moeten verhuizen. Mensen die hier lang hebben gewoond en er van alles hebben meegemaakt. Toch hoop ik dat ik ze met dit kunstwerk een beetje kan opvrolijken.'
Muurschildering met skyline van Ten Boer