Donar wint overtuigend van Limburg United en bereikt volgende ronde BNXT-play-offs

Thomas Koenis torent boven iedereen uit
Thomas Koenis torent boven iedereen uit © JKBeeld
Donar heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde van de BNXT-play-offs. In MartiniPlaza wonnen de Groninger basketballers met 110-88 van Hubo Limburg United uit het Belgische Hasselt.
Voorafgaand aan het duel tussen Donar en Limburg United werd er afscheid genomen van Pete Miller. De 70-jarige Amerikaan was in het verleden drie seizoenen (1975-1978) als speler actief voor Donar. De afgelopen vijf jaar was hij hoofdcoach van het RTC Noord en aan het einde van het seizoen 2020-2021 was hij daarnaast de vervanger van de ontslagen Donar-coach Ivan Rudez.
Donar neemt afscheid van Pete Miller

Koenis laat zich zien

Donar nam voor het thuisduel een voorsprong van acht punten mee uit België. Beide ploegen waren, onder toeziend oog van 2700 toeschouwers, in het eerste en tweede kwart aan elkaar gewaagd. Het eerste kwart eindigde in 21-20.
In het tweede kwart viel met name Thomas Koenis in positieve zin op bij Donar. Hij werkte hard en maakte voor rust tien punten uit een paar mooi uitgespeelde aanvallen.
Henry Caruso zorgde met een driepunter voor een ruimere voorsprong: 47-40. De Belgen knokten zich echter terug onder leiding van power-forward Jonas Delalieux (twaalf punten), waardoor de voorsprong van Donar bij rust tot twee punten was geslonken: 49-47.
Samenvatting Donar - Limburg United

Verwend

In de tweede helft werd het publiek in MartiniPlaza verwend door de Donar-spelers. Het was bij vlagen genieten met prachtige scores van onder anderen Koenis, Caruso en Donte Ingram. Na het derde kwart stond het 83-65. In het vierde kwart liep Donar steeds verder uit en werd de honderd-puntengrens gepasseerd. Forward Ingram kwam in het laatste kwart tot 12 punten, waaronder een fraaie score na een assist van Sheyi Adetunji. Het duel eindigde in 110-88. Koenis was topscorer aan de kant van de Groningers met 19 punten.

Antwerpen de volgende tegenstander

Donar speelt de volgende wedstrijd tegen Antwerpen in de vierde ronde van de BNXT-play-offs. Antwerpen verpletterde Landstede Hammers uit Zwolle dinsdagavond met 94-39, nadat het heenduel al in 89-79 eindigde in het voordeel van de Belgen.
Komende zaterdag is het eerste duel tegen Antwerpen in MartiniPlaza, gevolgd door een uitwedstrijd op maandagavond. Het heenduel wordt live uitgezonden via een stream van RTV Noord.