LIVE: Riante voorsprong Donar op Limburg United

Donar-aanvoerder Thomas Koenis dunkt
Donar-aanvoerder Thomas Koenis dunkt © JK Beeld
De basketballers van Donar kunnen zich dinsdagavond plaatsen voor de vierde ronde van de BNXT-play-offs. De Groningers spelen in MartiniPlaza de return tegen Hubo Limburg United uit het Belgische Hasselt. Het duel is live te volgen bij RTV Noord.
De ploeg van coach Matthew Otten verdedigt in eigen huis een voorsprong van acht punten. Vrijdagavond eindigde het eerste duel in Hasselt in 70-78.

BNXT-play-offs

Donar speelt in de BNXT-play-offs na de uitschakeling in de halve finale van de nationale play-offs door Heroes Den Bosch (3-0). De gezamenlijke play-offs met de Belgen gaat elke ronde over een uit- en thuisduel. In totaal moet Donar vijf tegenstanders verslaan om BNXT-kampioen te worden.

Nummer twee van de Elite Silver

Limburg United werd tweede in de Elite Silver en mocht daardoor niet meedoen aan de nationale play-offs. In de vorige ronde van de BNXT play-offs werd Spirou Basket Charleroi, de nummer één van de Elite Silver, uitgeschakeld. Zowel Donar als Limburg United won de nationale beker dit seizoen.

Livestream

Dinsdagavond speelt Donar vanaf 19.30 uur in MartiniPlaza tegen Limburg United. Het duel wordt live uitgezonden via onderstaande stream. Het commentaar wordt verzorgd door Karel-Jan Buurke en Anjo Mekel. De winnaar van het tweeluik neemt het in de vierde ronde op tegen het Belgische Telenet Giants Antwerp of Landstede Hammers uit Zwolle.