Brand in bitumentank bij dakbedekkingsbedrijf Smid & Hollander

HOOGKERK - Vrijdagavond is er rond elf uur brand ontstaan in de isolatielaag van een tank met bitumen op het terrein van dakbedekkingsbedrijf Smid & Hollander aan het Hoendiep in Hoogkerk.
Het vuur heeft zich alleen beperkt tot de isolatielaag van de tank die geheel was gevuld met bitumen. De brandweer die met zo'n twintig mensen ter plaatste was, had het vuur tijdig onder onder controle. Met grote hoeveelheden bluswater werd de tank gekoeld.
Tijdens het blussen is door de brandweer met behulp van een kraanwagen de buitenste laag van het isolatiemateriaal verwijderd opdat ook de dieper gelegen lagen materiaal nat gemaakt konden worden. Dit om nasmeulen en eventueel opnieuw ontbranden te voorkomen.
Bij het bedrijf zelf ging meteen het eigen brandalarm af af en dat zorgde voor commotie bij de mensen in de buurt. Dat brandalarm lijkt namelijk verdacht veel op het standaard luchtalarm. Er is echter geen enkel moment gevaar geweest voor de omwonenden, aldus Hans Coenraads van de hulpverleningsdienst
Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog niet bekend.