Zowel verdachte als slachtoffer krijgen straffen na steekincident Paddepoel

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © Pixabay
De Rechtbank in Groningen heeft een 58-jarige man uit Stad tot zes dagen celstraf veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling. Daarnaast krijgt de man een taakstraf van 120 uur opgelegd. De mishandeling gebeurde in en voor het winkelcentrum in de wijk Paddepoel in mei 2019.
De straf is lager uitgevallen dan de eis van twee maanden.
De man had een langdurig conflict met een, eveneens uit Stad afkomstige, 54-jarige man. Dit conflict resulteerde in een incident op klaarlichte dag, waarbij de verdachte pal voor het winkelcentrum het slachtoffer in de arm stak. Op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer een steekverwonding in de bovenarm had en een inwendige slagaderlijke bloeding uit de borstspier.

Sloeg met stok

De verdachte bekommerde zich niet om het slachtoffer en liep na het steken terug naar het winkelcentrum. Dit rekende de rechtbank hem zwaar aan.
Het 54-jarige slachtoffer heeft ook geweld gebruikt bij het incident, hiervoor heeft hij een gevangenisstraf van vier dagen en een taakstraf van vijftig uur opgelegd gekregen. Hij sloeg de 58-jarige man met een stok op zijn hoofd. De stok had hij bewust meegenomen naar het winkelcentrum, voor het geval hij de verdachte zou tegenkomen. Die heeft als gevolg van de slag op zijn hoofd flink wat pijn ondervonden.
De rechtbank hield bij het vonnis rekening met de oudheid van de zaak en met het blanco strafblad van beide mannen.