FC Groningen oefent deze zomer tegen Hannover 96 en Osasuna

Frank Wormuth wordt op 14 juni gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Groningen
Frank Wormuth wordt op 14 juni gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Groningen © ANP
FC Groningen oefent in de voorbereiding op het nieuwe seizoen deze zomer onder meer tegen Hannover 96 en Osasuna. Dat maakte de club woensdag bekend.
De eerste trainingen onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Frank Wormuth staan gepland vanaf maandag 20 juni. De club laat weten dat er in tegenstelling tot eerdere seizoenen geen eerste training van het nieuwe seizoen mét een speciaal programma voor supporters wordt georganiseerd, vanwege festiviteiten die week in het Stadspark.
Wormuth wordt op dinsdag 14 juni gepresenteerd aan de pers en sponsoren in de Euroborg. Een dag later is de afsluiting van het jubileumjaar in het stadion van 19.00 uur tot 20.30 uur.

'Evenement niet haalbaar'

'Naast de bezetting van het terrein rond het TopsportZorgCentrum en de bereikbaarheid, zorgt ook de geluidsoverlast vanuit het aanpalende Stadspark ervoor dat het voor FC Groningen niet haalbaar wordt om in die week een evenement voor supporters op te zetten rondom de eerste training van het nieuwe seizoen, dat voldoet aan de wensen en verwachtingen', aldus de club.

Loppersum

De eerste oefenwedstrijd van het seizoen staat gepland op vrijdagavond 24 juni in Loppersum. De aftrap tegen de plaatselijke sportclub is om 19.00 uur. Op maandag 4 juli vertrekt FC Groningen naar het Duitse Barsinghausen voor een trainingskamp van een week. De week wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Hannover 96, dat uitkomt in de 2. Bundesliga.

Generale repetitie tegen Osasuna

De oefencampagne ter voorbereiding op het seizoen 2022-2023 wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen het Spaanse Osasuna, dat afgelopen seizoen in de middenmoot eindigde in La Liga. Een week later begint de eredivisie. Het speelschema wordt begin juni bekendgemaakt.
Voorlopig programma voorbereiding:
Vrijdag 24 juni 19.00 uur: SC Loppersum - FC Groningen
Maandag 4 juli tot en met zaterdag 9 juli: trainingskamp Barsinghausen in Duitsland
Zaterdag 9 juli 14.00 uur: Hannover 96 - FC Groningen
Woensdag 13 juli 19.00 uur: VV Veelerveen - FC Groningen
Zondag 17 juli 14.00 uur: FC Groningen - FC Emmen (in Rolde)
Woensdag 27 juli 19.00 uur: Velocitas - FC Groningen (in Hoogkerk)
Zaterdag 30 juli 16.00 uur: FC Groningen - Osasuna (Euroborg)