Afgelopen | Eclatante zege van Donar op Antwerpen: 97-63

Henry Caruso scoort
Henry Caruso scoort © JKbeeld
Na de dubbele overwinning in de derde ronde van de BNXT-league op Limburg United wacht voor Donar zaterdagavond de wedstrijd in de vierde ronde tegen Antwerpen.
Afgelopen dinsdag in MartiniPlaza maakte de ploeg van coach Matthew Otten het af met een eclatante 110-88 zege, want in de uitwedstrijd bleek Donar al te sterk voor de Vlaamse Limburgers. In de achtste finale wacht een oude bekende, Telenet Giants uit Antwerpen. Het duel is live te volgen bij RTV Noord.
In maart van dit jaar versloegen de Groningers Antwerpen in double overtime. In april was Donar ook te sterk. In eigen huis werd het 81-75 voor de Groningse basketbalformatie. De Antwerpenaren wonnen in de derde ronde met ruime cijfers van Landstede Hammers uit Zwolle.

BNXT-play-offs

Donar speelt in de BNXT-play-offs na de uitschakeling in de halve finale van de nationale play-offs door Heroes Den Bosch (3-0). De gezamenlijke play-offs met de Belgen gaat elke ronde over een uit- en thuisduel. In totaal moet Donar nu nog vier tegenstanders verslaan om BNXT-kampioen te worden.

Steeds sterker

De tegenstanders worden nu steeds wat sterker. Limburg United was de nummer twee van de Elite Silver. De Giants zijn als zesde geëindigd in de Elite Gold competitie. Een niveau hoger dan Elite Silver. Donar eindigde als zevende in diezelfde competitie. De eventueel volgende tegenstander is de verliezer van de landelijke finale in België. Deze gaat tussen Mechelen en Oostende. In deze finales is Oostende als winnaar uit de bus gekomen. Mechelen wordt dus de volgende tegenstander van de Groningers. Mochten zij in het tweeluik de winnaar zijn.

Livestream

Zaterdagavond speelt Donar vanaf 20.00 uur in MartiniPlaza tegen Telenet Giants. Het duel wordt live uitgezonden via onderstaande stream. Het commentaar wordt verzorgd door Karel-Jan Buurke en Anjo Mekel. De winnaar van het tweeluik gaat dus door naar de kwartfinales van de BNXT-league.