Leon Williams: 'Dit zou in België niet meer mis mogen gaan'

Leon Williams scoort
Leon Williams scoort © JK Beeld
Donar won de eerste achtste finale met ruime cijfers van Telenet Giants uit Antwerpen. Onder het toeziend oog van bijna 3000 toeschouwers in MartiniPlaza kregen de Belgen met 97-63 een ongekende pandoering. De return van aanstaande maandag lijkt slechts een formaliteit.
De Groningers lieten in het eerste deel van het tweeluik geen spaan heel van de Belgen. Aan Antwerpse zijde ging er eigenlijk niets goed en bij Donar bijna alles. Forward Donte Ingram had een geweldige avond. 'Het was een geweldige prestatie', aldus de Amerikaan.
Ingram: 'We hebben nu meer plezier'

A lot of fun

'Wij konden eigenlijk vrijuit spelen', vertelde Ingram. 'We had al lot of fun and that's what it is all about.' De forward zegt dat het seizoen er een is geweest van ups en downs met veel blessures en lastige wedstijden.
'Wij willen het seizoen goed beëindigen voor de fans', zei Ingram. 'Wij staan er nu wat anders in. Een aantal jongens zijn nu echt opgestaan om grote dingen te laten zien.'
Donte Ingram in actie
Donte Ingram in actie © JKbeeld
Ingram zag dat het team zich goed aan het plan van de coach had gehouden. 'De verdediging stond goed en de rebounds waren geweldig.' De return ziet hij met vertrouwen tegemoet: 'Maar niets is onmogelijk. Wij zijn er klaar voor.'
Wij willen het seizoen goed beëindigen voor de fans
Donte Ingram

Gameplan

Point guard Leon Williams zag de afgelopen weken een stijgende lijn bij de ploeg. Net als zijn ploeggenoot Ingram zag hij dat iedereen zich goed aan het gameplan hield.
'Verdedigend stond het goed en de schoten vielen', aldus de Nederlander. 'In België zou het niet meer moeten misgaan en ik ben er zeker bij.' Williams ging tijdens de wedstrijd nog door zijn enkel, maar hij voorziet geen problemen.
Williams: 'Ik ging vol door mijn enkel, dus dat deed pijn'

BNXT play-offs

In eerste instantie was de Donar-speler nogal teleurgesteld over de wedstrijden tegen Den Bosch. 'Maar wij hebben ons weer goed kunnen opladen voor deze competitie', verduidelijkte Williams. 'Want dit willen wij toch met ons allen? Een goede en leuke competitie?' De weg naar de finale is nog wel lang, maar hij ziet wel wat gebeuren bij de ploeg: 'Als de neuzen dezelfde kant op gaan staan, dan kan er nog van alles gebeuren.'