Vrieling met springruiters derde bij landenwedstrijd in Rome

Jur Vrieling op archiefbeeld
Jur Vrieling op archiefbeeld © Orange Pictures
Jur Vrieling is met de Nederlandse springruiters bij een landenwedstrijd in Rome als derde geëindigd. De zege in de Italiaanse hoofdstad ging naar Frankrijk, voor België. Frankrijk noteerde 0 strafpunten, België 4 en Nederland 8.
'Een mooi begin van het seizoen. Met wat tegenslag zijn we derde geworden', aldus bondscoach Jos Lansink. 'Er waren sterke teams hier. Je wilt natuurlijk altijd meer, maar ik ben tevreden met deze klassering.'

Balen van acht strafpunten

Het Nederlandse team bestond uit Jur Vrieling uit Holwierde, Bart Bles, Willem Greve en Marc Houtzager. Lansink baalde van de 8 strafpunten.
'Die waren niet nodig geweest. Kriskras DV van Bles springt die steilsprong volgende keer zeker weer foutloos. Houtzager en zijn merrie misten iets afstemming in de eerste ronde.'
Vrieling had op Long John Silver 2 een wat mindere dag, maar de resultaten van de Holwierder (5 en 9 strafpunten) mochten worden geschrapt.

Op zichzelf staande wedstrijd

De wedstrijd in Rome was een op zichzelf staande wedstrijd en telt niet mee voor kwalificatie voor de FEI Nations Cup, waarvan de finale in Barcelona is. Volgende week is in Sankt Gallen de eerstewedstrijd in de serie van de FEI Nations Cup.