Drs. Vijfje wint opnieuw van FC Marlène en is kampioen van Nederland

Drs. Vijfje viert de titel
Drs. Vijfje viert de titel © Henk Elderman/RTV Noord
Via een 5-3 zege op FC Marlène beslisten de voetbalsters van Drs. Vijfje vrijdagavond de best-of-three serie tussen beide ploegen. Daarmee mag de Groningse club zich voor het eerst in haar historie kampioen van Nederland noemen.
Het eerste duel tussen de twee ploegen, vorige week in Heerhugowaard, was namelijk ook al een prooi voor de Groningse vrouwen. Dat duel eindigde, ook na verlenging, in 0-0, waarna de ploeg van de scheidende coach Teuny Bosma de strafschoppen beter nam.
Drs. Vijfje wordt kampioen in afgeladen hal

Afgeladen Struikhal

Vrijdagavond, in de afgeladen Struikhal van het Zernikecomplex (het bordje 'uitverkocht' was zelfs van stal gehaald), moest het gaan gebeuren. Het massaal opgekomen publiek had er alle vertrouwen in, en dat bleek terecht. Jet Notenoom opende de score voor rust. Vesna Veltrop en Tessa Peter zorgden vlot in de tweede helft voor 3-0. Dat leek de beslissing.
Het publiek wist dat het niet mis kon gaan
Het publiek wist dat het niet mis kon gaan © Henk Elderman/RTV Noord
Namens Marlène deed Hand even wat terug, maar binnen een vloek en een zucht bracht Veltrop de marge weer op drie: 4-1.

Alles of niets

Dat was het moment dat de gasten met een vliegende keep alles of niets gingen spelen. Toen de Westfriezen daadwerkelijk tot 4-3 terugkwamen, werd het in de Struikhal nog even ongemeen spannend. Het was echter Tessa Grashuis die met een klassieke empty netter aan alle onzekerheid een einde maakte: 5-3.
De landstitel is de eerste in de historie van Drs. Vijfje. In 2019 bereikten de Groningse studentes ook al de eindstrijd, maar destijds ging die finale verloren.
Een deel van de ploeg was maandag 30 mei te gast bij Noord Vandaag:
Zaalvoetbalsters Drs. Vijfje kampioen: 'schaal was een dienblad voor shotjes'