Trainer Robben wordt kampioen met Be Quick O14

Arjen Robben met naast zich Len de Bont, Tijmen Schipper achter hem en zoon Luka helemaal rechts
Arjen Robben met naast zich Len de Bont, Tijmen Schipper achter hem en zoon Luka helemaal rechts © Dorothee Schipper
Arjen Robben heeft opnieuw een titel toegevoegd aan zijn palmares. Zaterdag is de oud-voetballer uit Bedum als trainer kampioen geworden met Be Quick onder 14 jaar.
Robben is daarmee bij zijn eerste klus als coach meteen succesvol. Hij moest er wel stalen zenuwen voor hebben.

Op doelsaldo beslist

Pas in de laatste minuut scoorde zijn elftal de gelijkmaker in de uitwedstrijd tegen Roda '46 uit Leusden. Dat was voldoende voor het kampioenschap dat op doelsaldo beslist werd in het nadeel van concurrent Hoogland, dat eerder op de dag gewonnen had.
Be Quick Onder 14, waarin ook Robbens zoon Luka speelt, promoveerde door dit resultaat meteen weer terug naar de Eerste Divisie na de degradatie van eerder dit jaar. Robben nam na de winterstop het stokje over van de vorige trainer. Met zeven keer winst, één keer gelijk en twee nederlagen kan Robben tevreden terugkijken op z'n eerste stappen als trainer en coach.

Vooral plezier

Chiel Sunder zorgde voor de 3-3. Len de Bont maakte twee treffers. Tot twee keer toe kwam Be Quick terug van een achterstand. Een peptalk van Robben in de rust deed wonderen.
In de voorbespreking gaf de voormalige aanvaller van FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München aan dat jonge spelers vooral plezier moesten hebben. Verder benadrukte hij in de kleedkamer dat hij het leuk zou vinden als het kampioenschap binnengehaald zou worden.

McDonalds

Dat lukte dus op het nippertje. Het verplichtte Robben tot een beloofde traktatie bij McDonalds. De belofte werd onderweg naar de Esserberg in Haren meteen ingelost.
Kort na de wedstrijd waren de spelers door hun moeders al gehuldigd. Ze kregen een bos bloemen en een medaille. Een huldiging volgt op een later moment bij Be Quick omdat het team pas in de loop van de avond terug is.