Sven Hazewinkel is op dreef en is het gesprek van de dag bij VV Gorecht

Sven Hazewinkel(midden) wacht af waar de bal komt
Sven Hazewinkel(midden) wacht af waar de bal komt © Henk Elderman/RTV Noord
Een dag voor de topper tegen DZOH viel er een last van de schouders van Gorecht-speler Sven Hazewinkel. De middenvelder maakte zijn overstap naar Harkemase Boys wereldkundig. Hij speelde frank en vrij en maakte mede door zijn twee treffers de race om het kampioenschap in de tweede klasse J weer spannend.
Aan de rand van het veld liet Hazewinkel na afloop zijn tranen de vrije loop. Het besef dat het de laatste thuiswedstrijd voor Gorecht was, emotioneerde hem.

Vanaf de puppies

'Vanaf de puppies ben ik hier begonnen en zo doorgestroomd naar het eerste. De tranen kwamen omdat ik volgend jaar een paar stappen hoger ga spelen. Dat dat gebeurt, komt ook door het team. Het emotioneert', legt de veel scorende middenvelder uit.
Zijn teller staat dit seizoen inmiddels op 24 doelpunten.
Ik wilde niet steeds de vraag krijgen wat ik ga doen volgend jaar
Sven Hazewinkel
Zo verwonderlijk is het dan ook niet dat een club uit de derde divisie hem graag aan de selectie toevoegt. Langs de lijn van het kunstgrasveld op Sportpark De Koepel in Haren was het vertrek van Hazewinkel een veelbesproken onderwerp.
'Ik heb het expres een dag van tevoren verteld zodat iedereen het wist. Ik wilde niet steeds de vraag krijgen wat ik ga doen volgend jaar. Zodoende kon ik me goed focussen op de wedstrijd. Uiteindelijk heeft dat goed uitgepakt,' verduidelijkt hij.

Blunderende keeper

DZOH had de titel voor het grijpen. Een overwinning op de enig overgebleven concurrent voor de titel was voldoende. Een paar minuten na rust leek het daar ook op. De complete verdediging van Gorecht werd op snelheid geklopt waardoor de Drenten op een 2-1 voorsprong kwamen.
In de eerste helft was Gorecht op 1-0 gekomen door Sam Niewold. Hij had daar wel de hulp bij nodig van een blunderende Diederik Bangma. De doelman liet een - weliswaar hard - schot door de benen glippen.
De gelijkmaker viel al vrij snel na de openingstreffer. Daarna kon de confrontatie tussen de nummers 1 en 2 nauwelijks het stempel van een topper waarmaken.

Stuivertje wisselen

Dat was heel anders in de tweede helft. Het hele seizoen is het al stuivertje wisselen tussen beide ploegen aan de kop van de ranglijst. In een notendop was dat ook geval in de wedstrijd met kansen die steeds keerden.
Met verse krachten kreeg Gorecht de overhand. Hazewinkel maakte de achterstand ongedaan. Vervolgens zorgde Niewold voor een nieuwe voorsprong. Hazewinkel maakte het karwei af. Opnieuw met hulp van de doelman. Deze keer liet hij een houdbaar schot boven z'n hoofd door de handen glippen.
De spelers vieren het beslissende doelpunt van Sven Hazewinkel
De spelers vieren het beslissende doelpunt van Sven Hazewinkel © Henk Elderman/RTV Noord

Foto in de middencirkel

Een benutte strafschop van DZOH bracht de spanning nog enigszins terug, maar het bleef bij 4-3. In de middencirkel verzamelde de spelersgroep zich voor een foto alsof het kampioenschap behaald werd.
'We hebben dit seizoen veel tegenslagen gehad, met veel gelijke spelen en verliespartijen, maar uiteindelijk staan we er toch weer vandaag. We moeten trots zijn op elkaar en dit laat zien wat voor club Gorecht is en wat voor team wij zijn', verduidelijkt Hazewinkel zijn clubgevoel.

Laatste speelronde

Dat hoopt hij bij Harkemase Boys ook te vinden. Een lastige opgave voor een 22-jarige voetballer. Aan alles merk je dat het hem pijn doet om Gorecht te verlaten. Vooral nu, omdat de titel en daarmee promotie naar de eerste klasse toch weer lonkt. Volgende week is de laatste speelronde.
'Ik denk maar één ding en dat is dat Gorecht 1 kampioen wordt. Dan neem ik op een fantastische manier afscheid. Wat ze eromheen bedenken maakt mij niet uit, want deze overwinning is al een geweldige bekroning op ons seizoen.'