Minister-president Rutte brengt woensdag werkbezoek aan aardbevingsgebied

Premier Rutte tijdens een eerder werkbezoek aan een sloop- en nieuwbouwwijk in Appingedam
Premier Rutte tijdens een eerder werkbezoek aan een sloop- en nieuwbouwwijk in Appingedam © ANP
Premier Mark Rutte komt woensdag op werkbezoek in onze provincie. Zijn bezoek zal in het teken staan van de voortgang van de versterkingsoperatie en de afhandeling van (immateriële) schade.
Rutte bezoekt eerst het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) in Stad, waar hij wordt bijgepraat over de voortgang van de versterkingsoperatie en verschillende regelingen voor immateriële schade.
Later op de middag bezoekt de premier een dorp in het aardbevingsgebied, waar hij met inwoners praat over de impact van aardbevingen en de nasleep ervan. Welk Gronings dorp Rutte bezoekt, wordt niet bekendgemaakt.

In gesprek met jongeren

Het bezoek van Rutte wordt afgesloten in Theater De Steeg in de stad Groningen. Jongeren uit het bevingsgebied gaan met de minister-president in gesprek over hun film 'Barst?!', waarin de ervaringen worden verteld van jongeren die opgroeien in het aardbevingsgebied. De film is gemaakt in opdracht van de gemeente Eemsdelta, in samenwerking met theater- en filmmakers.
Voorafgaand aan het werkbezoek gaat Rutte ook langs bij het pand van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Daar wordt hij geïnformeerd over de werkzaamheden van het instituut.

Negen maanden later

Het laatste werkbezoek van premier Rutte aan onze provincie was vorig jaar augustus. Ook toen sprak hij met aardbevingsgedupeerden.
Het is de eerste keer sinds het aantreden van zijn vierde kabinet dat Rutte in het kader van de aardbevingsproblemen naar onze provincie komt. Het wordt sinds de aanstelling van kabinet-Rutte III in 2017 het zevende bezoek van de premier aan Groningen, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.