Donar plaatst zich voor kwartfinale ondanks nederlaag in Antwerpen

Donte Ingram vliegt naar de basket (archief)
Donte Ingram vliegt naar de basket (archief) © JK Beeld
De basketballers van Donar hebben in België met 102-88 verloren van Telenet Giants Antwerp. Dat was, na een verpletterende zege in eigen huis, voldoende om door te gaan naar de kwartfinale van de BNXT-play-offs, waarin Kangoeroes Basket Mechelen de tegenstander is.
Donar won het eerste duel van het tweeluik tegen de Belgische ploeg met maar liefst 34 punten verschil. Afgelopen zaterdag werd het in MartiniPlaza 97-63, waardoor het voor de Belgen een bijna onmogelijke opgave zou worden in de return. Lotanna Nwogbo was opnieuw, vanwege een lichte knieblessure, niet inzetbaar.

Plaatsing kwartfinale niet in gevaar

Het duel begon met een gelijkopgaande strijd. Na het eerste kwart was de stand gelijk: 22-22. Halverwege stond de thuisploeg met vier punten voor: 44-40. In het derde bedrijf liep Antwerpen nog twee punten uit: 70-64. In het laatste kwart, waarin ook jongelingen Sheyi Adetunji en Kjeld Zuidema speeltijd kregen, konden de Belgen niet meer voor een mirakel zorgen.

Ingram topscorer

Donte Ingram was net als in de eerste wedstrijd tegen Antwerpen (toen 19 punten) topscorer aan de kant van Donar met 23 punten. Marquis Addison (10 punten), Jimmy Gavin (11 punten) en Amanze Egekeze (14 punten) kwamen eveneens in de dubbele cijfers aan de kant van de Groningers.

Mechelen

Het eerste duel van de kwartfinale tegen Kangoeroes Basket Mechelen, de verliezend finalist van de Belgische play-offs, wordt woensdagavond gespeeld in MartiniPlaza. Dat duel is live te volgen bij RTV Noord. De return is vrijdagavond in Mechelen.
De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor de halve finale tegen de kampioen van Nederland, Heroes Den Bosch, dat onder leiding staat van voormalig Donar-coach Erik Braal.