Brokkenpiloten en vandaal aangehouden

© gtcmknight / Flickr
HAREN - Een 61-jarige vrouw die slingerend over de A28 reed, en daarbij bijkans tegen de vangrail botste, is donderdagochtend door de politie aangehouden.
Het kostte nogal wat moeite de vrouw tot stoppen te dwingen. Omdat ze naar drank rook, moest ze een blaastest afleggen. De ademanalysetest op het politiebureau gaf een promillage van ruim 1,2 promille alcohol in haar bloed. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen.

Man ramt fietsenstalling

Donderdagnacht werd, eveneens in Haren, een 25-jarige automobilist uit diezelfde plaats aangehouden. Getuigen zagen de bestuurder op de Kaapse Baan in Haren met zijn auto tegen een fietsenstalling rijden. Een blaastest en een ademanalysetest mislukten. De bloedproef moet nu uitwijzen of de bestuurder daadwerkelijk onder invloed heeft gereden.
De man kreeg een rijverbod opgelegd. Door de aanrijding raakten de fietsen in de stalling en de auto beschadigd. Eigenaren van beschadigde fietsen kunnen zich melden bij het politiebureau in Haren.

Stenengooier

In de stad Groningen werd donderdagnacht een 21-jarige man uit Groningen aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de Stadjer in de Star Numanstraat in Groningen een steen tegen een geparkeerde auto had gegooid. Agenten constateerden dat de man onder invloed was. De verdachte is ter ontnuchtering en voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat.