112-nieuws dinsdag 31 mei: Scooters botsen in Hoogezand, auto strandt in zandbak Oosterpark

Politie is ter plaatse bij het scooterongeluk in Hoogezand
Politie is ter plaatse bij het scooterongeluk in Hoogezand © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

21:33: Scooterrijders botsen in Hoogezand

Op de kruising tussen de Nieuweweg en Kerkstraat in Hoogezand zijn twee scooters tegen elkaar gereden. De bestuurster van een scooter gaat mee naar het ziekenhuis, de bestuurder van de andere scooter heeft vooral schaafplekken en hoeft niet mee, meldt 112-fotograaf Dennis Venema.
Beide scooters hebben na de aanrijding schuurplekken
Beide scooters hebben na de aanrijding schuurplekken © Venema Media

18:11: Auto vastgelopen in zandbak Oosterpark

Een automobilist heeft zichzelf vastgereden bij werkzaamheden in de Oosterparkwijk in Stad. Dat gebeurde al rond 15:00 uur. Het bedrijf dat daar aan het werk was heeft rijplaten neergelegd zodat de automobilist in de auto kon wegrijden. De auto had geen schade.
De auto die zichzelf vast reedt bij werkzaamheden in de Oosterparkwijk
De auto die zichzelf vast reedt bij werkzaamheden in de Oosterparkwijk © 112 Groningen

17:06: Auto in sloot in Kommerzijl, hulpdiensten zijn niet nodig

Aan de Hogeweg bij Kommerzijl is auto in een sloot beland. Dat gebeurde rond 15:30 uur. De bestuurder verloor de macht over het stuur en belandde met de auto op zijn kant in een sloot. Ze raakte daarbij niet gewond.
Volgens 112-fotobureau Noordernieuws had de familie van de bestuurder zelf al een berger geregeld. Er zat dan ook niemand meer in de auto toen een omstander het ongeluk om 17:06 uur meldde bij de hulpdiensten. Die kwamen op de melding af, maar hoefden niks meer te doen.
De auto wordt uit de sloot bij Kommerzijl getakeld
De auto wordt uit de sloot bij Kommerzijl getakeld © Noordernieuws

16:58: Politie vindt miljoen euro aan coke in stoomreinigers

Bij een bedrijf aan de Stavangerweg in de stad Groningen is een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen. De drugs zat verstopt in stoomreinigers. De straatwaarde wordt geschat op ruim één miljoen euro.
De drugs waren verstopt in pakketten die het bedrijf naar het buitenland zou versturen. Het transportbedrijf had de pakketten even daarvoor zelf ontvangen.
De douane zegt op de drugs te zijn gestuit tijdens een controle. Wie er achter de cocaïnehandel zit, onderzoekt de politie nog. Er zijn geen verdachten aangetroffen of aangehouden.

16:03: Aanrijding tussen auto en fiets in Stad

Op de kruising Bedumerweg met de Asingastraat in Stad heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser. Daarbij raakte de fietser gewond. Het kruispunt is deels geblokkeerd. Over de oorzaak is niks bekend.
Twee ambulances zijn uitgerukt na de aanrijding op het kruispunt Bedumerweg
Twee ambulances zijn uitgerukt na de aanrijding op het kruispunt Bedumerweg © Patrick Wind/ 112 Groningen

15:22: Automobilist rijdt persoon aan op vuilstort in Stad

Bij een aanrijding op de vuilstort aan de Duinkerkenstraat in de stad Groningen is een persoon lichtgewond geraakt.
De automobilist zag de persoon op de vuilstort over het hoofd bij het maken van een bocht. Het zicht van de auto was beperkt vanwege een gekoppelde aanhangwagen.
Vanwege het ongeval werd de vuilstort tijdelijk afgesloten voor bezoekers. Het slachtoffer is in de ambulance behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten bij de vuilstort na de aanrijding
Hulpdiensten bij de vuilstort na de aanrijding © Patrick Wind/112 Groningen

13:30: Scootmobiel in de sloot in Marum

Een inwoner van een verzorgingstehuis aan de Hoornweg in Marum is met zijn scootmobiel van de weg geraakt. De bestuurder belandde daarbij in de bebossing, de scootmobiel in de sloot, de bestuurder in de bebossing. De man raakte daarbij niet gewond.
Een omstander en hulpdiensten trekken de scootmobiel uit de sloot
Een omstander en hulpdiensten trekken de scootmobiel uit de sloot © Noordernieuws

12:27: Onbegrip over in brand gestoken wilg

'Onbegrijpelijk' en 'zeer triest'. Dat vinden bezoekers van het stadse natuurgebied rondom Kardinge over de oude wilg die maandagavond in brand is gestoken. De dag erop nemen verschillende omstanders een kijkje bij de iconische boom.

9:17: Vrouw gewond na botsing met 45km-auto

Een vrouw is dinsdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Stationsstraat met de Oude Rijksweg in Scheemda. Daar kwamen een 45km-auto en een personenauto in botsing. Beide voertuigen liepen schade op. Drie personen zijn nagekeken door het ambulancepersoneel, een vrouw is met onbekende verwondingen met de ambulance nar het ziekenhuis gebracht.
Hulpdiensten rondom de 45km-auto in Scheemda
Hulpdiensten rondom de 45km-auto in Scheemda © Noordernieuws