Domper voor mensen die energietoeslag willen aanvragen: storing bij gemeente Groningen

De energietoeslag is 800 euro, voor mensen die een laag inkomen of een bijstandsuitkering hebben
De energietoeslag is 800 euro, voor mensen die een laag inkomen of een bijstandsuitkering hebben © ANP
Door de grote belangstelling voor het aanvragen van energietoeslag kampt de website van de gemeente Groningen momenteel met een storing.
Vanaf woensdag 1 juni is het mogelijk om een eenmalige energietoeslag van 800 euro aan te vragen. De regeling is door het kabinet in het leven geroepen om lage- en bijstandsinkomens tegemoet te komen, nu de energieprijzen de pan uit rijzen.
Voor veel personen wordt de toeslag automatisch uitgekeerd, maar in sommige gevallen moet de energietoeslag handmatig worden aangevraagd. Ruim 20.000 huishoudens komen in de gemeente Groningen in aanmerking voor de regeling, waar ongeveer 16,5 miljoen euro mee is gemoeid. Aanvragen kan tot 1 november.

Website plat

Niet lang nadat de pagina op de website online kwam ontstond er een storing, merkte ook een inwoonster van de stad Groningen, die zich daarover uitliet. 'Wat denk je? De site is al vanaf 8.00 uur overbelast. Ik heb gebeld: er waren te veel mensen tegelijk op de site dus storing. Hadden ze weer niet gerekend op zoveel mensen? Net als bij de subsidie van 10.000 euro. Ongelooflijk toch', zegt ze.
Volgens een woordvoerder van de gemeente Groningen geldt de storing voor alle pagina's waarop gemeentelijke producten kunnen worden besteld. 'We werken hard om de storing op te lossen. Zoals het nu lijkt heeft de storing niet met overbelasting van de website te maken.'
Inwoners die de energietoeslag proberen aan te vragen krijgen woensdag deze melding te zien na het inloggen met DigiD
Inwoners die de energietoeslag proberen aan te vragen krijgen woensdag deze melding te zien na het inloggen met DigiD © Gemeente Groningen/Beeldbewerking RTV Noord