Slordigheid nekt karaktervol Donar tegen Mechelen

Donte Ingram vliegt naar de basket (archief)
Donte Ingram vliegt naar de basket (archief) © JK Beeld
Donar heeft woensdagavond in eigen huis een nipte nederlaag geleden tegen Kangoeroes Basket Mechelen: 84-86. De Groningers waren te slordig, ondanks een karaktervolle vertoning.
De Groningers begonnen overtuigend aan het duel. Na een mooie ‘spinmove’ en een driepunter van Henry Caruso, leidde Donar na twee minuten basketballen met 7-3. De thuisploeg schoot met scherp en scoorde meerdere driepunters in het eerste kwart. Donar leidde na het eerste kwart: 20-18.
Samenvatting Donar - Mechelen

Als een kaartenhuis

Na de korte onderbreking leek Donar even de weg kwijt. Aan de hand van point guard Myles Stephens maakten de kangoeroes het de Groningers lastig en poetsten de voorsprong van de thuisploeg binnen luttele minuten weg: 20-27.
Reden genoeg voor coach Matthew Otten om een time-out aan te vragen. Jimmy Gavin en Willem Brandwijk brachten Donar wel terug, maar zagen Mechelen uiteindelijk met een ruime marge de rust in gaan: 37-47.

Na rust

Donar leek wakker geschud in de pauze. De thuisploeg legde meer energie in het spel en was klinischer in de afwerking, al bleef het verdedigend kwetsbaar aan Groninger kant. Na spectaculaire dunks en driepunters had Donar halverwege het derde kwart de achterstand weggepoetst. Mechelen trok even later de voorsprong weer naar zich toe: 66-69.

Niet genoeg

De mannen van coach Otten zetten de opmars door en kwamen zelfs nog op voorsprong. Op karakter brachten de Groningers de score naar 78-74. Uiteindelijk bleek Donar te slordig en trok Mechelen in de laatste minuut aan het langste eind. Illustratief was het schotpercentage van beide ploegen vanaf de vrijeworplijn. Donar scoorde 13/27 ten opzichte van een honderd procentscore bij de bezoekers. De eindstand werd bepaald op 84-86.
Statistieken Donar

Topscorer: Willem Brandwijk
Assists: Thomas Koenis
Rebounds: Henry Caruso
Driepunters: 11/27 (40%)

Beslissing

Komende vrijdag valt de beslissing wanneer Donar op bezoek gaat in Mechelen. De Groningers moeten dan een achterstand van twee punten goedmaken om zich te plaatsen voor de halve finale tegen Heroes Den Bosch.