Finsterwolde vangt tijdelijk zestig vluchtelingen op in sporthal

De sporthal in Finsterwolde
De sporthal in Finsterwolde © Gemeente Oldambt
De gemeente Oldambt gaat tijdelijk zestig vluchtelingen opvangen in sporthal De Hardenberg in Finsterwolde. De sporthal is vanaf komende vrijdag beschikbaar voor een periode van veertien dagen.
Omwonenden zijn donderdagochtend geïnformeerd via een brief van de gemeente. De gemeente houdt donderdagavond een bijeenkomst om buurtbewoners in te lichten. Ze erkent dat de tijd tussen de brief en de bijeenkomst kort is.

Nood is hoog

'Maar de nood in Ter Apel is nu zo hoog dat we als gemeente de opdracht krijgen om de crisisopvang heel snel te regelen. Dat betekent ook dat we over moeten gaan tot actie', valt te lezen in de brief.
Buurtbewoners zijn donderdagavond vanaf 19.00 uur welkom in de kantine van De Hardenberg. De sporthal is door de crisisopvang de komende veertien dagen niet in gebruik. 'Het zwembad en de fitnessruimte op de eerste verdieping zijn wel gewoon geopend', laat de gemeente weten.

Meer locaties tijdelijk beschikbaar in Oldambt

In Oldambt zijn meer locaties beschikbaar voor tijdelijke opvang. Zo worden vanaf deze maand honderd vluchtelingen welkom geheten in een leegstaand pand van Lentis aan de Stikkerlaan in Winschoten.