Schrikhekken moeten meer ongelukken in Losdorp voorkomen

Hulpdiensten nemen de schade op, na het ongeval in Losdorp
Hulpdiensten nemen de schade op, na het ongeval in Losdorp © Richard Degenhart / ProNews
Aan de Schafferweg in Losdorp komen op korte termijn rood-witte schrikhekken. De gemeente Eemsdelta zet ze bij de beruchte wegversmalling, zodat automobilisten de uitstulpsels eerder zien. Daarmee hoopt de gemeente ongelukken zoals deze week te voorkomen.
Afgelopen zondag reed een auto een huis binnen, vermoedelijk nadat de automobilist de wegversmalling raakte en daardoor de macht over het stuur verloor.

Onveilige situatie

Buurtbewoners maken zich al langer zorgen om de wegversmalling in het dorp. Bij het ongeluk zondag raakte de bestuurder gewond. Omwonenden zijn bang dat er ooit nog eens een dodelijk ongeval gaat plaatsvinden.
PvdA-raadslid Dennis Vijver in Eemsdelta vroeg tijdens de raadsvergadering woensdag of de gemeente maatregelen neemt. 'Ik ben er deze week even naartoe gereden. De situatie is inderdaad erg onoverzichtelijk en onduidelijk.'
Politieonderzoek bij de wegversmalling
Politieonderzoek bij de wegversmalling © Niels Akkerman / ProNews
Wethouder Hans Ronde (VVD) liet weten dat de gemeente in overleg met de verkeerscommissie een aantal gevaarlijke punten in het dorp 'rigoureus' wil aanpakken. Daarvoor is subsidie aangevraagd bij de provincie. Aangezien dat nog even kan duren, zijn er schrikhekken besteld voor de wegversmalling aan de Schafferweg.

Nooit helemaal voorkomen

De wethouder benadrukt dat ongelukken zoals zondag nooit helemaal te voorkomen zijn. De maximumsnelheid op deze weg is 60 kilometer per uur en binnen de bebouwde kom 50. Hij vermoedt dat de bestuurder zondag te hard heeft gereden:
'U heeft de afstand gezien tussen de wegversmalling en de plek waar de bestuurder het huis binnen is gereden. Met zulke snelheden denk ik dat geen enkele maatregel zal helpen', zegt Ronde.
De schrikhekken worden binnenkort geplaatst en zijn reflecterend. Daardoor moet de wegversmalling vooral bij schemering beter zichtbaar zijn.