Schutter Populierenlaan Groningen moet de cel in

De politie doet onderzoek naar de schietpartij in Selwerd
De politie doet onderzoek naar de schietpartij in Selwerd © ProNews
De rechter heeft een 28-jarige Stadjer voor poging zware mishandeling in de Populierenlaan in Groningen veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar. De Stadjer schoot vorig jaar in oktober van dichtbij met een vuurwapen op een man.
Hij raakte hem in het bovenbeen. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Letsel beperkt

Het slachtoffer belde zelf met de meldkamer. Het letsel bleef beperkt. De kogel raakte geen belangrijke (slag)aders en de kans op overlijden was mede daardoor zeer gering. De rechter vond, net als het OM, dat poging tot doodslag niet kon worden bewezen. Wel heeft de Stadjer het risico genomen de ander ernstig te verwonden.

Op klaarlichte dag

De rechter rekende de Groninger zwaar aan dat hij op klaarlichte dag in een drukke straat met een wapen rondliep. De man was met een vriend meegekomen, die een geldkwestie had op te lossen. Ongevraagd nam de Stadjer het wapen mee. Na een korte woordenwisseling vuurde hij een kogel af. Hij creëerde hiermee een zeer angstige situatie voor de omstanders en voorbijgangers.
De Stadjer liep nog in een proeftijd van een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Die mag hij ook uitzitten.