Doodsoorzaak Sjoerd Kooistra nog niet bekend

UBBERGEN - De politie kan nog geen uitsluitsel geven over de oorzaak van de dood van horecatycoon Sjoerd Kooistra. Sectie op het lichaam moet meer duidelijkheid geven.
De 59-jarige Kooistra, die geboren is in Groningen en hier meerdere horecazaken had, werd maandag dood gevonden in zijn villa in het Gelderse Ubbergen. Er wordt uitgebreid forensisch onderzoek gedaan bij de woning. Ook is een buurtonderzoek gestart.

Liquidatie of zelfmoord

De politie houdt alle mogelijkheden open. Familieleden van Kooistra denken dat hij geliquideerd is. Kooistra's advocaat en vriend Oscar Hammerstein is ervan overtuigd dat de horecamagnaat zelfmoord heeft gepleegd. De reden zou een conflict met Heineken zijn. Kooistra had een schuld van twintig miljoen euro bij de bierbrouwer opgebouwd, onder meer door het niet betalen van huurpenningen.

Reactie Heineken

Heineken zegt dat het een reddingsplan had opgesteld voor Kooistra. Aangezien de bierbrouwer al 25 jaar zaken deed met de horecatycoon wilde het concern wel een regeling treffen. Voorwaarde was dat Kooistra openheid van zaken zou geven over de toestand van zijn bedrijf.