Kalfjesdrieling in Garrelsweer: 'Dit maak je maar één keer in je leven mee'

De drieling in Garrelsweer
De drieling in Garrelsweer © Marjolein Keuning/RTV Noord
Op de boerderij van de familie Vergeer in Garrelsweer zijn eerder deze week kalfjes geboren. Eén van de koeien heeft extra goed haar best gedaan en een drieling ter wereld gebracht, wat niet vaak voorkomt.
De Expeditie-bus ging zaterdag op kraamvisite op de boerderij. Bij het aanrijden komen we senior Vergeer tegen die samen met zijn vrouw Sjaan even zit te genieten van het ochtendzonnetje. Senior Vergeer, Kees, heeft ondertussen de boerderij overgegeven aan zijn zoon Fer, die nu het reilen en zeilen van de boerderij regelt.

Nog nooit een drieling gezien

Kees en Sjaan hebben in hun hele leven nog nooit een kalfjes drieling gezien. ‘Zelfs de veearts van 50 had dit nog nooit gezien’, Aldus Kees. Ook voor Fer is het bijzonder.
‘Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Wel heb ik een aantal mensen gesproken die het één keer hebben gezien. Dat is het ook: dit maak je maar één keer in je leven mee, een drieling.'
Met de drie kalfjes gaat het goed, ze zijn allemaal gezond. Wel is er een duidelijk verschil te zien in grootte, tussen hen en een kalfje dat één dag later is geboren. Die is toch al gauw een kop groter en staat wat steviger op z’n poten.

Groot en sterk worden

Desalniettemin, drie mooie zwart-wit gevlekte kalfjes, die nu groot en sterk moeten worden, zodat ze bij de anderen in het hok kunnen.
Expeditie Grunnen bekijk je hieronder of via uitzending gemist.
Drie voor de prijs van één: Expeditie Grunnen gaat op kraamvisite
Stuur ons een berichtje via de Facebookpagina van Expeditie Grunnen en wie weet staan we bij jou voor de deur!