Afgelopen | Donar en Heroes moeten genoegen nemen met een gelijke stand

Koenis scoort
Koenis scoort © JK Beeld
Na een ware apotheose in Mechelen heeft Donar zich geplaatst voor de halve finale van de BNXT play-offs. In het eigen MartiniPlaza nemen de Groningers het op tegen tegenstander Heroes Den Bosch. Kan Donar een eerste tik uitdelen in de dubbele confrontatie met de kampioen van Nederland? Volg het hier live vanaf 15.00 uur.
Na een teleurstellend einde van de Nederlandse play-offs heeft Donar de rug gerecht in de BNXT play-offs. Via sterke Belgische tegenstanders vochten de Groningers zich naar de halve finale van de Nederlands/Belgische ontknoping. Donar knokte zich via Hubo Limburg United en Telenet Giants Antwerp naar de kwartfinale tegen Kangoeroes Basket Mechelen, die afgelopen vrijdag op spectaculaire wijze werd beslist.

Apotheose op bezoek bij de zuiderburen

Aan de hand van een fenomenale Thomas Koenis (24 punten (100% score), 12 rebounds, 5 assists, 3 steals en 2 blocks), worstelde Donar zich langs Mechelen Basket Kangoeroes. De Groningers moesten een verlies van twee punten verschil goedmaken op bezoek in Vlaanderen.
Halverwege het duel keek Donar tegen een achterstand van tien punten aan. Maar met nog tien seconden te spelen, pakte Koenis een rebound en maakte een score, waardoor de Groningers ineens voor stonden over twee duels (85-89).

Appeltje te schillen

Donar heeft al genoeg meegemaakt dit seizoen met de tegenstander van vanmiddag. In MartiniPlaza won de formatie van coach Otten de finale van de Nederlandse beker ten koste van Den Bosch, maar moest later in de halve finale van de Nederlandse competitie pijnlijk de meerdere erkennen in de spelers van voormalig Donar-coach Erik Braal. In een best-of-five serie werd het 3-0 in het voordeel van Heroes Den Bosch.
Thomas Koenis kijkt uit naar de confrontatie: 'Ik hoop dat het zondag gewoon volle bak is. Ik denk dat de fans ook wel voelen dat dit heel speciaal is, zo'n halve finale tegen Den Bosch. Nou, en daar hebben we nog wel een appeltje mee te schillen.' Het vertrouwen is er bij de Groningers: 'Zij hebben het toen goed gedaan, maar als wij spelen zoals tegen Mechelen, Antwerpen en Limburg, dan heb ik er zeker vertrouwen in.'

Live

Het duel tussen Donar en Heroes Den Bosch is te bekijken via onze livestream. Vanaf 15.00 uur doet RTV Noord verslag met commentaar van verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel.